2024 194. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2024 21:34
Ahsen Olcay’ın kaleme aldığı Kediler Kahvesi, kedilerin hayatlarımıza kattığı sevinç ve duygu dolu anıları eğlenceli bir dille ele almış. Kitap, kedilere gönül veren bir ailenin yaşadıklarını hem komik hem de dokunaklı bir şekilde anlatıyor ve yalnızca kedi severlere değil, insan-animal ilişkisinin derinliğini anlamak isteyen herkese hitap ediyor diyebilirim. Kahramanların isimlerinden başlayan mizahi dokunuş, kedilerin bireysel özelliklerine ve hikayelerine duyulan sevgiyle öyle güzel harmanlanmış ki ben çok sevdim. Ponky, Pamuk, Mercan gibi isimlerle özdeşleşen bu tatlı dostlar, kitabın merkezinde yer alıyor ve bir kahve sohbeti tadında geçen öyküleri biz okurları sıcacık bir dünyaya davet ediyor. Yazarımız, 29 yıllık deneyiminden süzülmüş anılarıyla, kedilerin sadece evcil hayvanlar olmadığını, ailemizin bir parçası haline geldiklerini adeta bir günlük tadında bizlerle paylaşmış. Kitabın verdiği mesaj ise kesin ve net: Sevgiyi paylaşmak, hayatı güzelleştirir. Kedi severler için hem bilgilendirici hem de duygusal bir okuma deneyimi sunan bu kitabı, aynı zamanda çocukların hayvan sevgisini de güçlendirecek değerli bir eser. Eğer kedilere dair sıcacık bir hikaye arıyorsanız ve aynı zamanda biraz gülüp biraz da duygulanmak istiyorsanız, Kediler Kahvesi kesinlikle tam size göre! Mutlaka okuyun derim.
Kediler KahvesiAhsen Olcay · Az Kitap Yayınları · 202412 okunma