2024 25. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2024 11:55
Toprak Ana, herkesin mutlaka okuması gereken kitaplardan biri bence. Savaşın acımasız yüzünü, geride kalanların giden aile bireyleri olmadan nasıl perişan bir hayat sürdüklerini, hayatlarının tüm dengesinin nasıl bozulduğunu, kalanların gidenleri umutla bekleyişlerini anlatan bir kitap. Hayatlarında her şey yolunda giderken, geleceğe umutla bakarlarken, hepsinin farklı hayalleri varken ve bunların gerçekleşeceğine dair olan inançları sağlamken bir anda hiç beklemedikleri bir haber alırlar. 2. Dünya Savaşı nedeniyle erkekler cepheye çağrılmaktadır. Tolgonay eşini, üç oğlunu cepheye gönderir. Gelini Aliman ile yalnız kalır. Artık tüm köyde sadece kadınlar, yaşlılar ve çocuklar kalmıştır. Köyün tüm işleriyle, toprakla onlar ilgilenir. Zorluklar içerisinde yaşarlarken cepheye gidenlerin dönmesini beklerler. Geçimlerini toprağı işleyerek sağlayan bu insanların neler yaşadığına Toprak Ana şahit olur. Biz de kitap boyunca Tolgonay'ın Toprak Ana ile olan bu dertleşmesini okuyoruz. Çok duygusal, üzücü bir konuya sahip olsa da Toprak Ana mutlaka okunmalı.
Toprak AnaCengiz Aytmatov · Ketebe Yayınları · 202177,7bin okunma