·368 syf.····Okunma: 16 Ekim 2024 23:47 Serinin ilk kitabına bayılmıştım ve devam kitaplarını da hemen okumak istedim. İkinci kitabı da taze çıkmışken hemen almayı ihmal etmedim. Öncelikle bu kitabını da beğendim ama bazen yavaş ilerleyen temposu nedeniyle sıkılmadım, desem yalan olur. Bunun dışında yazarın anlatımını anlamlı, nahif ve özverili buluyorum.
Bu kitapta, serinin ilk kitabındaki Cal'ın küçük kız kardeşi olan Maddie'yi artık genç bir kadın haliyle ve yaşadığı bir talihsizlik sonrasında tanıştığı fizyoterapisti James ile geçen hikâyesini okuyoruz.
Yazarın yaşanan travmatik durumlara değinmesini ve bunun getirisiyle karakterlerin tüm duygusal, tepkisel durumlarını biz okuyuculara net ve anlamlı bir şekilde ifade etmesini okumak beni mutlu ediyor. Maddie, kendini tamamen adapte ettiği bale kariyerinin bir anda sona ermesi durumuyla karşı karşıya kalmasıyla beraber geçmişin o zorlu zamanlarının etkileriyle hayata tekrar tutunma çabasını bana o kadar iyi geçti ki... James'in onun her daim yanında olması, onu anlaması ve onunla ilgilenmesi mükemmeldi. Zaten yazar tüm kitaplarında bunu amaçlamış gibi. Hayatın zorlayıcı yanlarıyla karşılaşsak da devam etmek veya yeniden başlamak her daim olabilir bir durum. Aile dinamiklerin yaşanan kötü durumlar sebebiyle kendinde sorun görme, yetersiz hissetme ve kaybetmek korkusuyla gelen bağlanma korkusu falan çok güzel ifade edilmişti. Aşk ise bunun yanında çekişmeli ama gayet anlamlı ilerleyen tatlı bir durumdu. Okumanızı tavsiye ederim.