Zehra

@Zegrs
2024 76. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 02:35
Merhaba, Kitap tek kelimeyle mükemmeldi. Son zamanlar da okuduğum en iyi kitaptı. Bitmesin diye yavaş yavaş okumak istedim ama olmadı, su gibi aktı kitap. İlk kitabın durağanlığından eser yoktu. Oli’nin bağlarını da kendisini de yakından tanıdık bu kitapta. Şunu söylemeden geçemeyeceğim başlarına ne geliyorsa Oli’nin yakınlarını kurtarma içgüdüsünden dolayı geliyor. Özellikle Sage’e olan o bağlılığından dolayı diyebilirim. Şimdi buradan sonrası biraz spoiler içerebilir. Öncelikle Nox dışında bütün bağlara bayıldım. Özellikle Gryphon, ilk kitapta da çok sevmiştim ama bu kitapta ayrı bir bayıldım ona özellikle bir olay yaşandıktan sonra daha da sevdim. Sürekli Oli’nin arkasında olması, ona destek çıkması, onu savunması ve tercihlerine saygı duymasıyla beni mest etti. Bunları Atlas ve Gabe de yaptı ama nedense onun davranışı daha hoşuma gitti. Nox ilk kitapta da olduğu gibi nefret doluydu. Onun nefretinin ne zaman geçeceğini gerçekten çok merak ediyorum ve onun için üzülüyorum. North ise bu kitapta biraz öfkesini yenerek en azından daha sıcakkanlı davrandı. Son sayfalara doğru aralarında ki ilişki gerçektende gelişti ama kitabın sonunda olan olay yüzünden umarım yine Oli’ye karşı cephe almaz. Bunun dışında Oli’nin bağlarına karşı olan bağımlılığını ve sahipleniciliğini görmek beni mutlu etti. Yine ilk kitapta olduğu gibi “gitmeliyim, bağlanmamam lazım” laflarını çok duyduk ama gerçekten karşı koyamayışını gördük diyebilirim. Zaten sürekli Gabe ve Atlasla birlikte olunca bu biraz kaçınılmazdı. Doğruyu söylemek gerekirse ilk kitaptan beri Atlas’ın o kadar iyi davranması beni biraz tedirgin ediyordu, bu kitapta da sürdü o korumacılığı ve Atlastan olmasa da bir yakınından gördük gibi o ihaneti. Zaten kitapta bu şekilde bitti ve bu sıradaki kitap için sabırsızlanmama sebep oluyor. Umarım hemen gelir devamı. Son olarakta karakterlerin güçlerini bu kitapta biraz daha hakim olmamız harikaydı. Oli’nin Nox’un yaratığıyla olan ilişkisine ise bayıldım.
Vahşi BağlarJ. Bree · Olimpos Yayınları · 2024638 okunma