Puan vermedi·271 syf.····Okunma: 17 Kasım 2024 15:15 •| Şu anki incelemeyi kitabı unutmamak adına not almak için kullanıyorum. Spoiler olacak bu yüzden bence okuma.
Her insan bir yetenekle doğar.
Bazı yetenekler zamanla daha belirgin hale gelir.
Esas güç, kişinin kendini tanıması ve bu yetenekleri nasıl geliştirebileceğini öğrenmesinde yatar.
Yetenekler, kişiyi hem içsel olarak hem de çevresindeki dünyaya karşı daha güçlü kılar.
Ayrıca, bazı insanlar bu doğuştan gelen yetenekleri daha erken fark eder ve kullanmaya başlar.
Zamanla, bu yeteneklerin farkına varıldıkça kişi, hayatında daha fazla fırsat elde eder.
Kişinin içsel gücü ve becerileri, toplumda farklı bir yer edinmesini sağlar.
Ayrıca, insanın sahip olduğu doğuştan gelen yetenekler, ona yaşamda benzersiz bir yol sunar.
Yeteneklerin farkına varılması ve onlara yön verilmesi, hayatın dönüm noktalarından biri olabilir.
Farklı yetenekler ve beceriler, onları benzersiz kılar.
İçsel güçleri, kişiyi daha derin bir anlayışa ve başarıya götürür.
Liderlik veya sanatta olsun, bu yetenekler her bireyi farklı bir yola çıkarabilir.
İnsanların sahip olduğu doğuştan gelen bu potansiyel, dünya için büyük bir değer taşır.
Dünya, bu benzersiz yetenekleri keşfeden ve geliştiren insanlarla daha da zenginleşir.
İnsanlar, doğuştan sahip oldukları güçleri keşfettikçe, daha etkili bir şekilde toplumlarına katkıda bulunurlar.
Jem'in de bir yeteneği var. İnsanların ne zaman öleceğini görebiliyor.
Hepimiz zaman zaman sihirli güçlere ya da özel yeteneklere sahip olmayı hayal ederiz; özellikle geleceği görebilme fikri oldukça cazip gelir. İlk bakışta böyle bir yetenek, hayatımızı kolaylaştıracak birçok avantaj sunacakmış gibi görünür. Zorluklardan kaçınmak, hatalardan uzak durmak ve riskleri önceden görebilmek kulağa çok hoş gelir. Ancak geleceği bilmek, aynı zamanda hayatı tahmin edilebilir ve sıradan bir hâle getirebilir. Beklentisizlik ve sürprizlerin yok olması, yaşamın keyif ve heyecanını da alıp götürebilir. Her an ne olacağını bilmek, anı yaşama duygusunu kaybettirebilir. Belirsizliklerin ve bilinmezliğin verdiği merak hissi, insanı motive eden önemli bir faktördür. Ayrıca, kötü olayları önceden görmek, bu durumların çaresizliğini ve ağır yükünü taşıma zorunluluğu yaratabilir. Bu da psikolojik olarak yıpratıcı olabilir. Sonuç olarak, geleceği görebilmek sandığımız kadar büyüleyici bir yetenek olmayabilir; bazen bilinmezlik, hayatın gerçek büyüsünü oluşturan unsurdur.
Bugün son gününüz olduğunu öğrenseydiniz ne yapardınız? Ya da çok sevdiğiniz birisinin son günü olduğunu öğrenseydiniz?
Eğer bugün benim son günüm olduğunu öğrenseydim, hayatı tüm güzellikleriyle kucaklamak ve sevdiklerimle zaman geçirmek isterdim. Onlara, hissettiklerimi ve teşekkürlerimi dile getirmek için sarılırdım. Huzurlu bir vedanın ardından, en sevdiğim kitapları okur, doğanın tadını çıkarırdım. Eğer çok sevdiğim birisinin son günü olduğunu öğrenseydim, onun yanında olur, ona unutulmaz bir gün yaşatmak için elimden geleni yapardım. Gözlerine bakarak, onu ne kadar sevdiğimi ve hep hatırlayacağımı söylerdim. Böylece ikimiz de, sevgi dolu bir son anıyı kalbimizde taşırdık.
Bu kitaptaki yaşlı bir adamın çöpten hamburger alması, bana Şeker Portakalı romanındaki şaraba ekmek banma sahnesini çağrıştırdı. O sahnede olduğu gibi, burada da insanın yaşadığı yoksunluk ve çaresizlik tüm gerçekliğiyle ortaya çıkıyor. Okurken içim paramparça oldu; hem karakterin yaşadığı derin yalnızlık hem de toplumun göz ardı ettiği bu acı dolu manzara yüreğime dokundu. Bu tür detaylar, hayatın acımasız yanını çarpıcı bir şekilde hissettiriyor ve okuru derin düşüncelere sürüklüyor.