Sayılar #1

Orijinal Adı:
Numbers (Numbers #1)

2024 79. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2024 20:11
Jem annesi öldükten sonra insanların gözlerine baktığında onlarda sayılar görür. Bu sayılar onların hangi tarihte öleceğini bildirir. Jem in örümcek lakaplı arkadaşı vardır. Onun da gözlerinde sayılar görür. Hem de yakın tarihte. Onunla birlikte iken tüm insanlarda aynı tarihi görünce paniğe kapılıp oradan kaçarlar. Sonra bir patlama olur. Bunun ardından suçlu sayıldıkları için kaçarlar. Kovalamaca sürüp giderken Jem panik içindedir. Örümcek o tarihte ölecek midir?
2015 274. kitabı
Konusu çok etkileyici ve insanı uzun uzun düşünmeye sevk edici. Ancak sadece konusu değil anlatımı da çok güzel. Oldukça akılda kalıcı bir kitap.
Sakın okuma spoiler var.
2024 175. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 15:15
•| Şu anki incelemeyi kitabı unutmamak adına not almak için kullanıyorum. Spoiler olacak bu yüzden bence okuma. Her insan bir yetenekle doğar. Bazı yetenekler zamanla daha belirgin hale gelir. Esas güç, kişinin kendini tanıması ve bu yetenekleri nasıl geliştirebileceğini öğrenmesinde yatar. Yetenekler, kişiyi hem içsel olarak hem de çevresindeki dünyaya karşı daha güçlü kılar. Ayrıca, bazı insanlar bu doğuştan gelen yetenekleri daha erken fark eder ve kullanmaya başlar. Zamanla, bu yeteneklerin farkına varıldıkça kişi, hayatında daha fazla fırsat elde eder. Kişinin içsel gücü ve becerileri, toplumda farklı bir yer edinmesini sağlar. Ayrıca, insanın sahip olduğu doğuştan gelen yetenekler, ona yaşamda benzersiz bir yol sunar. Yeteneklerin farkına varılması ve onlara yön verilmesi, hayatın dönüm noktalarından biri olabilir. Farklı yetenekler ve beceriler, onları benzersiz kılar. İçsel güçleri, kişiyi daha derin bir anlayışa ve başarıya götürür. Liderlik veya sanatta olsun, bu yetenekler her bireyi farklı bir yola çıkarabilir. İnsanların sahip olduğu doğuştan gelen bu potansiyel, dünya için büyük bir değer taşır. Dünya, bu benzersiz yetenekleri keşfeden ve geliştiren insanlarla daha da zenginleşir. İnsanlar, doğuştan sahip oldukları güçleri keşfettikçe, daha etkili bir şekilde toplumlarına katkıda bulunurlar. Jem'in de bir yeteneği var. İnsanların ne zaman öleceğini görebiliyor. Hepimiz zaman zaman sihirli güçlere ya da özel yeteneklere sahip olmayı hayal ederiz; özellikle geleceği görebilme fikri oldukça cazip gelir. İlk bakışta böyle bir yetenek, hayatımızı kolaylaştıracak birçok avantaj sunacakmış gibi görünür. Zorluklardan kaçınmak, hatalardan uzak durmak ve riskleri önceden görebilmek kulağa çok hoş gelir. Ancak geleceği bilmek, aynı zamanda hayatı tahmin
2018 280. kitabı
Ne zaman öleceğinizi bilmek ister misiniz? Peki ya en sevdiğiniz insanlarınkini?.. İlgi çekici bir kurgu, güzel bir olay zinciri ve farklı bir aşk. Kitapta hepsi vardı. Beklentimin üstünde bir kitap oldu. Uzun zaman, 4-5 yıl kadar, öncesinde okumuş olsam da zihnimde hoş anılar bıraktı. Okumanızı tavsiye ederim.
2022 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2022 14:57
Jem ve Örümcek anılarım arasında ki yerini aldı. Kim bir başka bir insanın öleceği günü bilmek ister? Annesinin ölümüyle birlikte Jem eşsiz ama dehşet verici bir yeteneği olduğunu öğrendi: Birinin gözlerinin içine baktığında onun öleceği günü görebiliyordu. Sıkıntılı geçen yaşamı Örümcek denen çocukla karşılaştıktan sonra biraz daha katlanılabilir olmaya başlamıştı, en azından birlikte Londra'ya gezmeye gittikleri güne dek...
2024 12. kitabı
İnsanların gözüne bakınca sayılar gördüğünüzü hayal edin .İlk başta bu sayıların ne olduğunu anlamıyorsunuz .Ama zaman geçtikçe bu sayıların ölüm tarihi olduğunu anlıyorsunuz .Çok gerici bir durum . Jemde sayıların ne olduğunu öğrendikten sonra hayata bakışı daha da değişiyor.Normalde de pozitif bir bakışı yoktu ancak daha da karamsarlaşmaya başladı Jem. Bu kitap aslında bize verilen her günün bir hediye olduğunu öğretiyor . Hassas bir yapınız varsa da bu kitabı fazla önermem . Kitabın sonu ise tamamen sürpriz oldu bana . İyi okumalar dilerim .
2023 28. kitabı
Tüm insanlığın içinde sadece sizi bulan bir özel güç var: İnsanların gözlerinde ölüm tarihlerini görmek. Hayata gözlerini yeni açan bir bebeğin hayata gözlerini ne zaman kapatacağını görmek; daha ismini bilmediğiniz yoldan geçen bir insanın ölüm tarihini bilmek; aşık olduğunuz insanın, o sayıları görmek istemediğiniz için gözlerinin içine bakamamak... Siz ister miydiniz böyle bir özel güç? Diyelim ki oldu, bir ortama girdiniz ve herkesin gözünün içinde aynı sayılar var: bugünün tarihi. Ne yapardınız? Kaçmamak, korkmamak, delirmemek mümkün mü bu durumda? Konu iyi ama maalesef bu kitapla boşa harcanmış. Kitap asla merak etmediğim konulara ve detaylara evrildi. Okumak istediğim şeyleri okuyamadım. Kötü kitap.
2015 12. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2015 00:00
Çok güzel bir kitap bence herkes okumalı. Ben daha ikinci kitabını okumadım ama çok güzel olduğunu düşünüyorum onuda gelecek zamanlarda okumayı düşünüyorum.
2022 22. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2022 00:00
Dikkat spoiler içerir. Jem adında bir kız annesi aşırı dozdan öldükten sonra bir koruyucu aileye verilmiştir. Okulda pek fazla arkadaşı yoktur. Ama Örümcek lakaplı bir zenci olan Terry onunla ilgilenmektedir. Jem, doğaüstü bir güce sahiptir. İnsanların gözüne baktığı zaman ne zaman öleceğini sayı olarak görmektedir. Bir gün Örümcek ile beraber Londra şehir merkezine gezmeye gider. Burada London Eye tarafında herkesin gözünde aynı sayıyı yani tarihi görür ve Örümceği zor da olsa ikna ederek oradan kaçar. Kaçarken bir patlama olur. Terörist bir eylem yapılmıştır ve o sayı olan herkes ölmüştür. Örümcek ninesi Val ile görüşüp biraz eşya toparlar ve Jem de koruyucu annesi Karen'a haber vermeden kaçarlar. Örümcek bir uyuşturucu işinde kuryedir ama son teslimatı parasını vermez ve o para ile kaçarlar. En başta yolunda gitse de sonradan aksilikler üst üste gelir. Kazık attığı adamın yardımcısına paraları vermek zorunda kalırlar. Polisler her yerde onları aramaktadır. Bir gün Örümcek bir araba çalacağını söyler ama polise yakalanır. Jem de onu arayan polislerden birinin kızı Britney ile tanışır ve gece onun evinde kalır. Kaçar ama en sonunda bir kiliseye girer. Karen ve diğerleri gelir. Polislere Örümcek gelmezse konuşmayacağını söyler. Çünkü onun da sayısını görmüştür ve 2 günü vardır. Örümcek gelir ve Jem polise kendisi ile ilgili her şeyi anlatır. Onları serbest bırakacaklarını sanır ama polisin niyeti bu değildir. Sevgili olan Jem tek kurtuluşun intihar olduğunu düşünür. Böylece sayı yok olacak ve Örümcek de ölmeyecektir. Ama kilisenin tepesine o da çıkar. Bundan sonra ne olacaktır? Örümcek gerçekten ölecek midir? Jem ve Karen ne yapacaktır? Hamile olan Jem çocuğunu doğuracak mıdır? Keyifle okunan bir roman.
2021 83. kitabı
Genç-yetişkin yaş grubuna hitap eden bir kitap . İyi başlayan, harika devam eden bir hikaye nasıl berbat edilir bence bu kitap bir örnektir. Hadi çocuklar/gençler cahil de, yetişkin büyükanneye ne oluyor? Ahmaklar... Neyse kahramanımız insanların ölüm tarihlerini yüzlerinde görebiliyor. Annesini uyuşturucu nedeniyle kaybedince bakıcı aile yanına veriliyor. Yeteneği kendisini insanlardan ve sosyal ortamlardan soyutlamasına neden oluyor. Ta ki örümcek lakaplı siyahi bir genç ruhuna sızana kadar. Artık yalnız değildir tek sorun örümceğin yüzünde gördüğü tarihtir.

Rachel WardYazar · 2 kitap
İngiliz sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle Dead Men Don't Wear Plaid ve Night School adlı sinema filmleri ve Tv dizisi The Thorn Birds 'deki başarılı oyunculuğuyla göz doldurdu.