2024 31. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2024 19:10
Selam kitap dostlarım bugün size meşhur herkesin dilinde olan Aşk-ı memnu dizisinin kitabıyla geldim. Öncelikle kitabın dili olabildiğine sadeleştirilmiş ve günümüz Türkçesiyle yazılmış olmasına rağmen yinede zorladı beni. Dizisini defalarca izlememe karşın kitabını okumak daha tatmin edici oldu diyebilirim çünkü diziden o kadar farklı ki sadece isimleri benziyor desem yalan olmaz. Kitaptaki Behlül o kadar kötü ki dizideki Behlül daha masum geldi bana Bihter de aynı şekilde tabiki ama Nihal kitapta en masum olan O ve Beşir. Nihal o kadar hassas o kadar kırılgan ve düşünceli ki diziyle yakından uzaktan alakası yok ayrıca Adnan bey de tam tersi. Kitaptaki en çok hoşuma giden karakter Peyker oldu kendi halinde kimseye takılmayan işinde gücünde kadın. Firdevs hanım ise diziyle tam anlamıyla aynı Behlül ile Nihal'in ölümsüz eseri Final sahnesini her ne kadar dizideki gibi olmasını umsam da olmadı ama yine de iyidi birde YouTube da siyah beyaz aşkı memnu dizisi var kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim kitapla en yakın olan dizi odur. Zaten 6 bölüm ve 30 dakikadan oluşuyor. Eski aşkı memnu dizisini bitirdim şimdi işin yoksa birde diğerini baştan sona izle. İstek değil ihtiyaç
Aşk-ı MemnuHalid Ziya Uşaklıgil · Referans Yayınevi · 201622,8bin okunma