1000Kitap Her müslümanın ortak davası Kudüs kitabı ,Yusuf el-Karadâv'inin çok beğendim, faydalandığım Filistin meselesi hakkında bende ki soru işaretlerini giderilmesini sağladı ve bu olay hakkında önemli bilgiler edindiğim değerli bir eser oldu. Filistin meselesinin bugünün olayı olmadığı aslında yıllardır devam eden bir sorun olduğu açıkça görülmektedir aslında yazar bu eseri 1998 yılında yazmıştır, bunun dışında başka eserlerde de Filistin sorunun Kudüs, mescid-i Aksa meselesi yıllardır süregelen bir mesele olduğu aşikardır ve bu mesele de İslam aleminin bu konudaki duruşunun yetersizliği de gözler önündedir yıllar öncede bu durum böyledi bu durumun düzeltilmesi için çalışmalar yapılması gündemdeydi hâlâ da öyle . Değişen bir duruş yok o da ortada şöyle bir söz var:"Firavun'a ; seni firavunlaştıran (azdıran) neydi?'diye sorulmuş o da ,'Beni yaptığımdan alıkoyacak birinin çıkmaması!' cevabını vermiş. Gazze de bu yapılanlara dur diyecek birisi bir şeyler aranıyor..bulunulacak da..hiç bir şey olmazsa
Şu sözler geliyor akla:Hiç bir el yoktur ki Allah 'ın eli olmasın.'
Hiç bir zalim yoktur ki başka bir zalimle cezalandırılmış olmasın
(Allah 'ın izniyle zafer Müslümanların lehine olacaktır) KudüsYusuf el-Karadavi