2024 22. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 22:11
"Nereye gittiğini anlamak için, insan önce nereden geldiğini bilmelidir." Bu romanın başkahramanı olan 29 yaşındaki Adalet isimli genç ile birlikte hayatın anlamını aramak üzere bir yolculuğa çıkıyoruz. Hayatın anlamını öğrenmek için yalnızca bilmek yeterli midir, yoksa fark etmek mi gerekir? İnsan ne için yaşar, neden var olur? Bu gibi sorular ve karmaşalar arasında geçer hayat. Doğru bilgiye ulaşmak bir varış noktası mıdır, yoksa sonsuz bir arayış mı? Bir gün size, ne zaman öleceğiniz söylense ne yapardınız? Hayattan hiçbir zevk almayan bir insan bile, o son demleri iyi geçirmek ister. İşte Adalet’in hikayesi de burada başlıyor. Bir gün, gözlerini açtığında doktorunun "İyileştin" sözleriyle karşılaşır ve hayatı tamamen değişir. İnsanları hayatta tutan şey, umuttur. Hepimizin içindeki o "Neden?" sorusuna yanıt ararız. Yaşadığımız olaylar bize kaderin bir yazgısı gibi mi gelir, yoksa kendi tercihlerimizle mi şekillenir? Ölüm döşeğinde yapılan yanlışlar akla gelir; insan geçmişin izlerini arar. Adalet ise, işlediği ilk günahın peşine düşer. Hastanede geçirdiği o zorlu günleri bir mucize olarak tanımlayarak, içinde taşıdığı huzursuzluğu gidermek ve o ilk günahını temizlemek için yola koyulur. Çocukluğunda yaptığı bir hata, ona nelere mal olmuştur? Küçük yaşta ailesini kaybeden, bencil bir çocuk olarak büyüyen Adalet, tek başına verdiği hayat mücadelesinde yaşayacaklarından habersizdir. Hayatta tek başımıza yürüdüğümüzü sanırız, ancak yol boyunca bize eşlik edecek birini bulmak, farkına vardığımızda hayatımızı tamamen değiştirebilir. Adalet’in yolculuğunda karşısına Sadi Seber adında bir yol arkadaşı çıkar. Bu iki yol arkadaşının maceralarını, atışmalarını ve paylaştıkları güzel anları roman boyunca keşfedeceksiniz. Doğru sorular sormanın, doğru cevaplara ulaşma konusunda ne kadar ustalık gerektirdiğine şahit olacaksınız. Betimlemelere bolca yer verilen, insanın düşünce akışını derinden etkileyen, film tadında bir roman. Her kahramanın duygularının okuyucuya başarıyla geçtiği bu hikayenin sonunu sabırsızlıkla bekleyeceğinizi umuyorum. Şimdiden keyifli okumalar.
DokunmadanNermin Yıldırım · Hep Kitap · 201711,5bin okunma