Puan vermedi·100 syf.····Okunma: 18 Kasım 2024 00:54 Herkese merhaba !!
Öncelikle kitap 19 yaşındaki Pervin’in İstanbul’u çok merak etmesiyle, yaz tatilinde İzmir’deki aile evinden ayrılıp İstanbul’a inatçı, kuralcı, eski kafalı, kadınları aşağı gören, sinirli ve huysuz amcasının evine kalmaya gelmesiyle başlıyor. Pervin amcasının evinde yaşadıklarını günce şeklinde yazıyor ve bence bu kitabı daha eğlenceli kılmış. Her gün farklı bir olay, bilgi gibisinden. Ayrıca amcasının evinde ikinci hanımı, kızı ve oğlu da kalmakta. Bu kişiler çok huysuz, memnuniyetsiz insanlar ve evlerinde hep bir kavga oluyor. Ancak bir gün eve misafir olarak Behiç adındaki şair karakterimiz geliyor. Pervin’in anlatımıyla çok bilge ve diğerlerine hiç benzemiyor. Pervinle yavaş yavaş konuşmaya başlıyorlar ve bu olaylar ilerliyor. Bu sırada da Pervin aradığı aşkı bulduğuna inanıyor ancak gözden kaçırdığı bir şey varki Behiç onunla parası var ise evlenmek istiyor. Bunu evin hanımına gizliden söylüyor fakat hanım Pervin’in ailesinin durumunun çok iyi olmadığını söylediğinde Behiç onunla evlenemeyeceğini söylüyor. Evlenmeyi düşündüğü erkeğin diğer erkeklerden bir farkı olmadığını öğrenen Pervin ilk fırsatta İzmir’e dönüyor ve ailesinin evlenmesini istediği kişiyle evleneceğine karar veriyor.
Biraz da kendi görüşlerimden bahsetmem gerekirse, Pervin’in bir aydır tanıdığı adamın onu saf bir sevgiyle seveceğini düşünmesi çok üzücü çünkü kitapta da okuduğumuz üzere o dönemde erkeklerin tek istediği şey para. Bunun çok kalp kıran bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü kızlar oyuncak gibi kullanılıp atıyor.
Son olarak bence kitabı okumalısınız çünkü çok akıcı ve vermek istediği mesaj çok güzel. Herkese tavsiye ederim.