2024 74. kitabı
Gülden; aldığı bir telefon aynı gün işe alınan arkadaşı Aydını'ın ölüm haberini alır Ve cenazesine gittiğinde geçmişte yaşadığı ve o güne gelene kadar başından geçenleri hatırlar. Babası öldükten sonra annesi, kız kardeşi ile halasının üst katına yerleşip üniversitesi mezunu olup bir türlü iş bulamaz. Sonra girdiği şirkete emekli olana kadar orda çalışır. Ayla ise; evlerinde sadece babasının sözü geçen annesinin hiç bir söz hakkı bulunmayan bir hayatı vardır taki okulun son ayların da okul gösterisi için yer alan Timuçin'la tanışana kadar bütün bakış açısı değişir. Hayatı başka bir yöne evrilir. Uzun süre öykü kitabı okumamıştım bu kitabımızda iki öykü yer alıyor. İki öykü de hayatın içinden yaşanmışlıkları olduğu Kız çocuğu olduğun için eksik etek kıt akıllı olarak anıldığı bir toplum da yaşamanın zorluğu, yada dayın olmadığı için okulda yüksük bir puan aldığın halde işe giremedigin bir sistemin olduğunu anlatıldığı güzel bir öykü kitabıydı Kitap ince ve akıcı ve dili sade olduğu için elime aldığım an bitti diyebilirim.
Sarı Kulplu FincanHanife Mert · Herdem Kitap · 202440 okunma