2024 86. kitabı
Merhabalar Babası, o daha doğmadan ölen, annesi küçücük bir bebekken onu bırakıp giden Süreyya'nın hikâyesi bu. Babaannesinin büyüttüğü Süreyya, onun boğucu ilgisinden kaçmak için üniversiteyi başka bir kentte okur. Sonra İstanbul'a gelir. Çevresine ördüğü duvardan memnun, herkesle mesafeli ilişkiler kurarak, yalnızlığın tadını çıkararak yaşar. Sonra bir gün âşık olur. Bu defteri kapatması da uzun sürmez. Sonra yazmaya başlar. Öyle, durup dururken roman yazmaya başlar. Yazdıkları kendi adıyla yayımlanmasa da durumdan şikayetçi değildir. Sonra bir gün bir telefon gelir. Süreyya kırk üç yaşındadır. Annesinin sesini ilk kez duyar. Roman, Süreyya'nın hayatını anlattığı uzun bölümler ve annesiyle telefonda konuştuğu, annesinin anlatıcı olduğu kısa bölümlerden oluşuyor. Bu iki insanın hayat hikâyeleri akarken fonda ülke ve dünya tarihinin önemli günleri belirtiliyor. Bir yandan Süreyya'nın romanımsı hayatını okurken, bir yandan da Süreyya'nın yazdığı romanların konusunu okuyoruz. Roman içinde roman gibi. Ayrıca ensest, taciz, deprem gibi konular da ele alınıyor. Çok etkilendim, çok duygulandım ve çok sevdim. Yazarla geç bir tanışma oldu ama diğer kitaplarını da mutlaka okuyacağım. Okuyan kadinlar kulubu ike bu ay "U" harfiyle başlayan kitaplar okuyoruz. Sevgiyle kalın
Unutma Beni ApartmanıNermin Yıldırım · Hep Kitap · 20176,1bin okunma