·528 syf.····Okunma: 19 Kasım 2024 19:35 Billy Summers romanıyla birlikte King’ten okumuş olduğum kitap sayısı 11’e ulaşmış oldu. Bunların arasında sadece Diriliş metniyle anlaşamadık diyebilirim. Billy Summers romanı öncelikle oldukça hızlı okunan polisiye türünde bir kitap. Ana karakterimiz bir kiralık katil, ayrıca kendisi Irak Savaşı’nda da gazi olmuş. Ve emekli olmadan önce son bir iş alıyor. Adliye girişinde bir diğer katili vurması isteniliyor, ucunda elbette iyi bir para var. Tabii bundan sonra tahmin edersiniz işler çok da yolunda gitmiyor. Özellikle Billy ve Alice karakteri çok başarılı bir şekilde aktarılmış. Okurken onların yanında bir üçüncü şahıs olarak yer alıyor gibisiniz.
Billy kitabın içerisinde bir roman üzerinde çalışmakta. Otobiyografik bir roman diyebiliriz. Günümüzde romanın içinde bir roman kurgusu çok yaratıcı olmayabilir fakat karakterin geçmişine uzanıp bazı gizleri ortadan kaldıran bir anlatım olduğu için bence başarılı bir kurgu meydana gelmiş. Stephen King romanda çok fazla günümüzde popüler olan markaları kullanmış. Amazon sitesinden alışveriş yapanlar için oldukça gerçekli günlük faaliyetler.
“Kötü insanların bedel ödemesi gerekir. Ve bu bedel yüksek olmalı.”
Kitabın sonu da mantık çerçevesinde bitirilmiş. Bazı Türk okuyucuları yazarın 2000’den sonra yazdığı kitapların çok başarılı olmadığı düşüncesinde. Hem 2021 yılında yayımlanan Billy Summers kitabı olsun, hem de 2011 yılındaki 22.11.63 kitabı sevdiğim King eserleri arasındaki yerini aldı. Son olarak Billy Summers okurken tam filmi çekilebilecek bir roman dedim. Galiba o da hâlihazırda çekiliyormuş, izleriz.
Bir aksilik çıkmazsa youtube Karanlık İzler kanalımda da Billy Summers’in (detaylı) inceleme videosu yakında gelir…