2024 45. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 20:12
Herkese merhabalar; Orduda subay olarak görev yapan Caner ve eşi Hande’nin çocukları Mavi ve Deniz. Sıradan, normal bir aile gibi gözükse de evin içinde aslında ortalık kapkaranlık. Bu iki kız çocuğunun biri üç diğeri altı yaşında evde anne ve babasıyla ‘evcilik’ sandıkları bir oyun. Aslında aile içi istismar. . Deniz; celladına aşık bir kız, daha fazla dayanamaz ve yaşama gücünü erken kaybeder. Mavi; çocukluğunda yaşadığı kötü anları unutmaya çalışarak ayakta durmaya çalışan, hayat mücadelesi vermeye çalışan biri. Cezaevinde gardiyan ve gelen mektupları okuyup görüldü damgası basıyor. Pınar; başarılı bir avukat. Mavi’yle dolu dizgin aşkları var. Ender; hapiste olan bir mahkumun kaynı. Abisi ve yengesi hapisteyken Ela’ya bakan kişi, psikolog. Ela; şeker mi şeker bir özel çocuk. Ender’i kimseyle paylaşmak istemiyor, onu çok seviyor. . Yazarlarımız Arif Bilgili ve Belgin Kuşoğlu’nun sarsıcı kitabında, aile içi istismarın izlerinin bir ömür sürdüğünü gösteren ve gerçek belgelere dayanarak çok güzel işlemiştir. . Herkesin okuması gereken, özellikle kız çocuğu olan herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. . Okurken sayfayı kapatıp bu kadarı olmamalı olmamalı diye kendi kendime konuşurken buldum kendimi. Kitaptaki karakterler elime geçse bir kaşık suda boğarım dedim. Kolay okunacak bir kitap olmamakla beraber sindirilerek okunmasında fayda var diye düşünüyorum. Yoksa sinir krizi geçirebilirsiniz . Bu kitabı @pamukokumalar ile #pamukileyerliyazar etkinliği için seçmiştim. . Sizler okudunuz mu? Okumadıysanız okumayı düşündünüz mü? Hadi yazın konuşalım. . Kitaplarla ve sevgiyle kalınız
MaviArif Bilgili · Oasis Yayınları · 202420 okunma