2024 26. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2024 16:41
Kitabın sonunu merak ettiğimden kitabı elimden bırakamadım. Gerçek hazinenin yürüdüğümüz yolda sahip olduklarımız olduğunun bilincinde olarak okuduğum halde içimdeki merak duygusunu da bastıramadım ve acaba piramitlere ulaşıp hazineyi bulabilecek mi? Sorusunu kendime sormadan edemedim. Kitabı ilk okumaya başladığınız zaman Santiago adında basit bir çoban olduğunu düşünebilirsiniz ama kitabı okudukça kendi menkıbesini deneyimleyen (ki herkesin yapamadığı bir şeydir bu) bir çoban olduğunu görürsünüz. Her şeyi santiagonun Rüya görmesi ile başladı gördüğü bu rüyadan sonra Mısır'a bir yolculuk yapmaya karar veriyor aslında bu rüya onun kendi benliğini bulmasını sağlıyor. Yolculuk boyunca karşılaştığı her insan onun için bir deneyim oldu. kimisi ona ders verdi kimisi ona yoldaş oldu, kimisi de öğretmenlik yaptı. Sonuç olarak karşılaştığı her bir insan ve yaşadığı her bir olay, onun hayatını anlamlı hale getirdi. Simaycı, eğitici, hayat üzerine düşündürücü, derin anlamlar içeren felsefi bir eserdir. Benim bu kitaptan çıkardığım sonuç:"Hayat bir yolculuktur, sonuca değil sürece odaklanmak gerekir." Süreçte yaşadığın deneyimlerle yaş almak lazımdır geliyor bana..
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,5bin okunma
1 +1'leme