##KİTAP HAKKINDA
Merhaba kitapsever arkadaşlar Kitap sevmeyenlerle işimiz yokBir arkadaş,elimdeki kitaplar hızlı bitince bana " kitapsız" demişti. Ona da hörmetlerBu günkü kitabımız "ULUBEY"
Efendim, Ulubey ismi, Türkçe kökenli bir isim. Tarihi ve asil bir karakteri temsil ediyor. İsim, "ulu" ve "bey" kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. "Ulu" kelimesi Türkçede büyük, yüce veya saygın anlamına gelirken, "bey" kelimesi Türk ve Orta Asya kültürlerinde lider, yönetici veya soylu bir kişiyi ifade ediyor. (İsimlerin anlamlarına olan merakımı bilmeyen kalmamıştır sanırım) İşte kahramanımız daaa Ulubey...
Lafı uzatmadan kitabımıza geçelim müsadenizle...
Kiminin derdi dağlardan büyük, kiminin aldığı nefes ciğerlerine yük...Yazarın kitapları, benim uyuyan şair yanımı uyandırdı. Her karaktere , her yaşanmış anıya oturup şiir yazmak istiyorum dize dize...İçerisindeki konudan ziyade karakterler ile sanki tanışıyormuşuz hissi beni benden alıyor okurken.Tahliye olanla seviniyor, hasta olanla panik yapıyor, ağlayanla ağlayıp gülenle gülüyorum okurken. Öte yandan, yazarın insan hikayeleri kadar ülke sorunlarına da değiniyor oluşu gurur veriyor insana.Her kitabında muhakkak bir bilinmeyeni öğreniyorsunuz. İnsan bazen tek dert çeken kendisi zannediyor. Elindeki özgürlüğün mesela, kıymetini bilemiyor. Kitaptaki hayatları okudukça halinize şükrediyorsunuz. Anlatılan olaylar kurgu olsa dahi, isimler ve hikayelerin gerçek olduğuna dair inancım öyle büyük ki, okudukça her birini dualarıma alıyorum.Lakin arada işi bırakıp "heyyt uleynnn... Çekilin yoldan ben geliyorum" diye nağralar atıp, kara gözlüklü bir mafya olmayı istemedim de değil hani Neyse konumuz bu değil Efendim, adaletin bile adil olmadığı cihanda, Ulubey adaletli kişiliğinden asla ödün vermeyen, haksızlık durumunda tanıdık, dost, aile gibi hususlarda ayrımcılıkta bulunmayan bir karaktere sahip. Uzun boylu, iri yapılı, esmer tenli, gür sesli ve mülayim kişiliğinin yanı sıra agresifliği ile de tanınan 46 yaşında bir adam. Uzun zamandır kaldığı cezaevinin koğuş mümessili olduğu için, yeni gelen mahkumlar ile tanışıp, içerinin kurallarını anlatıp ikazlarda bulunuyor.Dadandığı bir oyun sonrası borçlanıp, borcunu ödeyemeyince hakkında ileri geri konuşan kişiyi öldürdüğü için ceza alan ve içeride de haksızlığa gelemediği için kavgalara adı karışan Ulubey, anne babasını da kaybedince hepten yalnız kalıyor. Lakin dik başını asla yere eğmiyor, dimdik duruyor. Yine demir parmaklıklar ardında sıradan bir gün geçirirlerken koğuşlarına yeni arkadaşlar geliyor ve koğuş mümessili olarak Ulubey'in yanına tanışmaya gidiyorlar. İşte burada hep birlikte tanışıp, birbirlerine neden ceza aldıklarını anlatıyorlar. Kah ağlamaklı kah gülmekli geçen sayfalarda cezaevine girmeden evvel dışarıda ortak iş yapan Pala, Balcı dayı, Seroğlu,Doğukan karakterleriyle aşina oluyoruz. İmansızlar çetesi adı altında Yakışıklı Mevlüt ve ekibi Balcı dayı nın sadık adamı Palayı yanlarına çekmek için bir kız ayarlayıp apar topar imam nikahlı baş göz ediyorlar. Gelin hanım, yakışıklı Mevlüte muhbirlik ediyor ve durum istihbarat konuşmaları ile açığa çıkınca silah sevkiyatı olayının da sebebi anlaşılıyor ve yüzleşme buluşmasındaki olaylar sonucunda ava giderken avlanan Balcı dayı ve tayfası kodesi boyluyor.Boyluyor da burada plansız mı duruyor derseniz hayır tabiki. Çıkınca yapacaklarını harfiyen planlayıp arkadaşlarına da anlatıyor da içeriden çıkmak için avukat kadının, savcı Bey'in yanında yaptığı teklif Balcı dayıyı şok ediyor tabiri caizse. Eeee bir şeyi kırk kez söyleyince olurmuş derler ya eskiler, af çıkacak, af çıkacak diye diye mahkumlar, af çıkıyor ve demir parmaklıklar ardından, gün yüzüne çıkan gerçekler gibi çıkıyor bizimkiler dışarıya. Ulubey , Balcı dayının intikamını almak için kendisine söz veriyor lakin işler beklenen gibi gitmeyince, iş tek başına Ulubey e kalıyor. İki seçenek ile karşı karşıya kalan Ulubey, korkakça yaşamaktansa cesurca ölmeyi seçiyor ve asıl hikayemiz burada başlıyor. Saçlarını kazıtıp, bıyıklarını hilal şeklinde kesen Ulubey İmansızlar çetesinin ve devlet gücüyle paralarına, mallarına el koyan Hukuk çetesinin peşine düşüyor... #Ulubey iki çeteden de intikamını alabiliyor mu?
#Kurduğu imparatorluk sürüyor mu, çöküyor mu?
#Dilşad'ın yere düşen kolyesi ile olayların ilgisi var mı?
#Balcı Dayı, hangi illegal işlerle anılıyor?
#Pala, içine düştüğü oyundan kurtulabilecek mi?
#Suna kim, Dilşadla bağlantısı ne?
#Kim dinsiz kim imansız ortaya çıksın diye Ulubey'in koğuşuna gelenler kim?
#Savcı ile avukat Balcı dayı dan ne istiyor?
#İçerdekiler mi çete, dışardakiler mi?
#Ölümü gösterip kansere razı edenler kim?
Kim, kimin eline düşüyor?
#Olaylar ne ara Anunakilere geldi
#Koğuşa niçin vaiz geldi, ne konuştular?
#Pala Ulubey'in koğuşuna gelebildi mi?
#Bahçe'ye atılan ikinci pusula niçin önemliydi?
#Uzaktan kumandalı köpek kulübesinin içinde ne saklıydı?
#Yola serilmiş on bir ceset kimlere aitti?
#Kimin evi baskına uğradı? Kurtulabildi mi?
#Televizyon da verilen haber doğru muydu? Çeteler televizyona hangi haberle çıktı?
#Ulubey'in yıllar sonra eline aldığı tesbihi, koluna taktığı bilekliği, saati ve kolyesi nin özel bir anlamı var mıydı?
#Ulubey Ametist taşlı yüzüğünü takınca ne hissetti?
#Kuşlardan korkan Kuşçu'nun görevi neydi?
#Ulubey vücuduna ne dövmeleri yaptırdı?
#Yaşar Palet Üretim Tesisi kime aitti, orada kimler ne iş yapıyordu? Olaylarla bu mekanın ilgisi ne?
#Para değirmeninin suyu nereden geliyor?
#Plakaları ULU ve BEY olan arabalar hangi amaçla kullanıldı?
#Varlık ve yokluk operasyonu da ne?
#Ulubey ve İbrahim'in arasındaki slogan neydi?
#Komiser Cahit Ulubey den niçin şüphelendi?
İşteee tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası kitabımızda
Sayfa 90_95 arasındaki sorular ve sohbet sanki canım babam oradaymış hissi verdi bana
Yeraltı dünyasına da el attık vesselam.
Yazarın cezaevindeki değindiği eksik ve yanlışlar ulaşması gereken birimlere ulaşşın dilerim. Kitapta ismi geçen tüm arkadaşlara selam olsun. Hadi yine şanslısınız, iyi zamanda okudunuz yorumu, yakında büyük kapsamlı af var
Göreceğiniz tek demir parmaklık evinizin camını korumak için takılan parmaklık olsun
Kaleminize bereket yazarım. Nice kitaplarınızı okuyalım.
LÜTFEN SEVDİKLERİNİZE KİTAP HEDİYE EDİN
Selam, sevgi ve dua ile...
Zehra Gaylan @okuyananne__zehra_35_09 instagram hesabım