Sizin hiç babanız öldü mü? :((
2024 168. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2024 20:46
"Herkes arkasında bir şey bırakır bir gün. Bir işaret, bir söz, bir bakış. " Kemal Varol kelimelerin, cümlelerin gücüyle aşkı bütün ruhumda hissettirdi. Baba aşkını, evlat olmanın aşkını, yar aşkını, türkülerin aşkını, bağlamanın aşkını, şehirlerin aşkını, ruhunu özlemlerin aşkın... Kitabını elime aldığımda sayfaları çevirmek için parmaklarım heyecanlandı 35 yıllık Baba hasretini üç günlük bir yolculuk sürecinde onlar geçmişlerinde anılarında Şehirden Şehire Özlem'le yolculuk yaparken ben babamın Özlemiyle yaşadıklarımı, anılarımı yaşadım. Herkes nasıl ki bir bedende ruh taşıyorsa, gördüğünüz her şeyin bir ruhu olduğuna inandım şehirlerin, yolların, anıların, geleceğin... bizim kulağımıza fısıldayan, bizi kendine doğru davet eden o ruhun güzelliğine, gülümsemesine, özlemine, sevdasına tutku Yüreğim. Sizin Hiç Babanız Öldü mü? Bir ruh gider ama arkada özlemle Ruhlar kalır. Bazıları hiç ağzına alamadığı için söylemez baba kelimesini, bazıları da artık söyleyecek bir ruh, beden olmadığından her baba kelimesinde boğazı düğümlenir. Aşıklar Bayramı kitabında Kemal Varol öyle bir yolculuk yaptırdı ki bana tüm iliklerimde babamın kokusunu hissettim. Hastanede geçen yetmiş gün, yoğun bakım odasındaki son veda, Sabaha kadar bir Kasım ayazında yoğun bakım odasının penceresinin altında sabah bir kez daha görebilir miyim diye gece boyunca umutla bekleyen yüreğimin atışını, doktorların söyleyemediği Bakışlarında dondurduğu cümleyi... Kitap bitti Ben de bittim. Babalar en çok ölümlerine yakın sevilir dese de yazarımız ben babamın kızıyım. Kaç yıl oldu saymıyorum artık yılları zaman işte yaşanıp tükenecek. Hani derler ya toprağın altında sevdiği olmayan insanlar ölümden korkarlar diye ben korkmam. Nasıl ki bir nefesle geldiysek dünyaya son bir nefesle gideceğiz giderken her ruhun yaptığı gibi izler bırakarak... Dileğimiz bu oyalandığımız dünyada güzel izler bırakmak olsun. Sevgiyle ve kitaplarla kalın. Keyifli okumalar diliyorum.
Aşıklar BayramıKemal Varol · Everest Yayınları · 20234,330 okunma
1.871 Gösterim
Bu kitabı okumayı hep erteliyorum 😑😪
Teşekkür ederim 🙏💜🪷🥰📚☕
Hemen okuma isteği doğdu da acısı da anında işledi yüreğime. Lakin okuyacağım. Harika bir inceleme olmuş canimbenim😚
《My Books World》
Bencede hemen oku canım ama sıralamasına göre oku ben ikinci kitaptan başlamışım🙈 Yorumu şimdi gördüm kusura bakma 😔 Çok teşekkür ederim
Yorum muhteşem 👐
Teşekkür ederim ⛓️‍💥
Bir kızın baba eksikliğini hiç kimse dolduramıyor,bu yüzden babalar özellikle kızlarından sevgi ve güveni eksik etmesinler
《My Books World》
Kesinlikle ve babalar kızlarına sevgilerini göstersin ki yanliş insanlardan sevgi dilenmesinler.
Ahh Heves Ali😔😔 Bu kitap çok güzeldi. Yazarın kitaplarının çoğunda yüreklere dokunan ve gözlerden yaşlar akıtan bir yapısı bir atmosferi mevcut. Hani bazı şarkılar vardır aslında kendi nağmesini değil de herkesin eski bir yarasının hikâyesini dile getirir ya işte Kemal Varol'un kitapları da aynen öyle.. hepimizin eski bir yarasının hikâyesini anlatır. Kaleminize sağlık öğretmenim çok güzel bir inceleme yazısı olmuş.💐 Ayrıca başınız sağ olsun, babanızın mekanı cennet olsun. Işıklar içinde uyusun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
《My Books World》
Teşekkür ederim amin inş. Güzel yorumunuz içn ayrıca teşekkür ederim öğretmenim. Hayat işte hepimizde birşeyler bırakıyor bazen acı, bazen mutluluk. 💜🪷📚☕🥰