···Okunma: 23 Kasım 2024 00:40 Bende uzaylılardan medet ummaya başlasam mı... ? Bu, yaşadığımız hayatın gerçeklerine yazılmış masalsı, ütopik, yer yer distopik, bilimkurgu, fantastik vs kitabı okurken aklıma gelen buydu.. Gerçekten de insansı bir canlıdan insan olmaya evrilmek için gerçek bir mucizeye ihtiyacımız var ve bu nereden gelecekse gelsin artık çünkü ben insanlığa dair umudumu yitirmek üzereyim.
Evet. Bu kitapta ben kendi isyanımı da gördüm ve çoğu yerde ben üzerime düşeni yapıyor muyum diye kendimi de sorguladım. Kitap bu minvalde doğa, çevre, yaşam, varoluşla ilgili bilincimizi, bildiklerimizi eleştiriyor. Bu kadar güzel bir hayatın, dünyanın parçası iken bu dünyayı nasıl sömürüp, tükettiğimizi gösterip ,çok doğru tespitlerle hatalarımızı, yanlışlarımızı vs. yüzümüze çarpa çarpa, ne yazık ki inkar edemeyeceğimiz bir kelime ile bizi özetliyor: İNSANSI.
Dünyanın yaşama, hayata, kendi özüne saygısı olan insanlara ihtiyacı var. İnsan doğadan uzaklaştıkça anlamını da kaybediyor insanlığını da...
Doğal yaşamın mucizesini, varoluş kutsiyetini kavrayamamış herkesin bu kitaba denk gelmesini dilerim. Özellikle genç, öğrenci arkadaşlarımın okumasını tavsiye ederim. Hızlı, akıcı, sürükleyici bir yazı dili ve harika bir kurgusu olduğu için zaten seveceğinizi düşünüyorum.
Syf: 100-124 arası
Syf: 530-540 arası
Tekrar okunası. Ve bunun gibi altını cizecegim bir cümle değil sayfalar var. Kesinlikle herkesin yüzde yüz, bir çok bölümden ders çıkarabileceği bir kitap.
Ayrıca kitapta bol bol hayata ,varoluşa dair soru cümleleriyle karşılaşacaksınız. Çok etkileneceğinizi biliyorum. Bu kitabı okuduktan sonra hayata bakış açınızın değişeceğini umuyorum.
Fazla açık etmeden kitapla ilgili kendi hislerimi yazmak istedim. Bu kitabı en az benim kadar beğeneceğinizi düşünüyorum. İyi okumalar...