Spoiler İçerebilir...
2024 29. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2024 00:13
Kitabımız birbirini çok seven bir çift ile başlıyor. İlerleyişi sırasında o kadar farklı türlere ayrılıyor ki buna farkında olmadan adapte olabiliyorsunuz. İllegel yollarla iş yapan küçük bir kuklanın öldürülmesine şahit olan Elif; tanıkları ortadan kaldırmak amacıyla mafya tarafından öldürülüyor. Aslında , kitap en başta eşinin katillerini bulmak için elinden geleni yapan kahramanımızın hikayesini anlatıyor. Ancak bu söylediklerim sadece bir poliseye kitabı gibi anlaşılmasın Kahramanın geçirmiş olduğu duygu durumlarını birebir okuyucu da yaşarken çaresizliğin ve elinden hiçbir şey gelememesinin verdiği cesaretin izlerini olayları nasıl değiştirdiğini görüyoruz. Bu değişim biraz fantastik oluyor ancak beni oldukça etkiledi. Kurgu içinde bağlaması biraz zor olsa da yazarın anlatımı ile olaylar yerine güzel bir şekilde oturtulmuştu. Baş roldeki karakterimizin Adalet ararken adaleti arayan diğer çaresizlerin de sesini duyması ve geçirdiği dönüşüm çok güzel anlatılmış. Ancak bu dönüşüm benim aklıma Zülfü Livaneli 'nin Serenad kitabındaki bir kısmı aklıma getirdi.. ----"Her iktidar adam öldürür mü?" "Evet! İktidar zulüm demektir. Hele denetlenemeyen iktidar." ---- Tabiri caizse baş roldeki karakter (Kaya) adaletin iktidar simgesi olmuş durumda. Bu iktidarı iyi yönde mi kötü yönde mi kullanıyor bunu okuyunca görmelisiniz . . Kitabı okumam için tavsiyede bulunan yazarımız Ahmet Kaya teşekkür ederim.. Kurgu yeteneğinin ve karakterlerin duygu durumunu okuyucuya bu kadar iyi yansıtmış olması çok hoştu.. Kitabın devamı gelir mi bilemem ama takipteyim
Alıntı
Gölgelerin İçinden ArmageddonAhmet Kaya · İkinci Adam Yayınları · 202444 okunma