Adaleti Ararken Kalbimin Yanında Ihanet Filizlenmiş
2024 18. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2024 13:46
İlk başta "İnce Mehmed"e benzetilen yorumları dikkate almadım, ama sonradan fark ettiğim kadarıyla gerçekten birçok benzerlik var. Ancak, Yaşar Kemal bu hikayeyi bu kadar dobra ve sert bir şekilde anlatamazdı. Mario Puzo'nun kitabında çatışmaların devletle açıkça olması, "İnce Mehmed"i biraz masum bırakıyor. Kitap, yaşanmış bir hikayeden uyarlama ve bir filmi de var. Ancak, göz gezdirdiğim kadarıyla film, kitap kadar etkileyici değil. Aynı zamanda, "The Godfather" serisinden bir kitap. İlk bunu mu okumalıyım yoksa "The Godfather"ı mı diye endişeniz varsa, bu kitap sadece "The Godfather" kitabındaki karakterlerden Michael'ın operasyon olarak görevlendirdiği hikâyeyi anlatıyor. Kitap akıcı, tek seferde bitirebileceğiniz şekilde. Yoğun anlatım yok, betimlemeler abartılmamış ve yazar olay odaklı yazmış. Ancak, çok isim karmaşası yaşadım. Açıklayıcı, basit anlatımı olmasa yazarın eserini tekrar okumak zorunda kalabilirdim. Bu kitabın ayrıca, İtalyan kültürünü ve Sicilya'nın toplumsal yapısını derinlemesine anlatması da dikkat çekici. Mario Puzo, karakterleri ve olayları ustalıkla örerek okuyucuyu Sicilya'nın sıcak ve tehlikeli atmosferine taşıyor. Örneğin, Turi Guiliano'nun adalet arayışı ve özgürlük mücadelesi, Sicilya'nın tarihsel ve sosyal arka planına oturtularak anlatılıyor. Bu da okuyucuya, sadece bir macera değil, aynı zamanda derin bir sosyopolitik analiz sunuyor. Uzun lafın kısası, kesinlikle tavsiye ederim. Çok beğeneceksiniz.
SicilyalıMario Puzo · 1001 Kitap · 2004457 okunma