···Okunma: 24 Kasım 2024 02:33 Çok beğendim. Behçet Hocamızın eli sadece makale yazmakta değil kitap yazmakta da iyiymiş öğrenmiş oldum. İçeriğinde bazılarımızın hiç düşünmediği, bazılarımızın düşündüğü ancak tam kavrayamadığı noktaları bir bir suratımıza çarparak gösteriyor. Öyle kafasından da uydurmuyor bir şeyleri. Alışılmışlar gibi bu böyledir demiyor. Bazen önce kanıtı veriyor sonucu anlatıyor. Bazen ilk önce bilgiyi verip sonradan bu sonuca nasıl vardığını anlatıyor. Bu kanıtlar da “teyzemin oğlu yaptı oldu” gibi saçma argümanlar değil. Doğrudan araştırmalar, deneyler. Bazı noktalarda “bu gerçekten böyle yorumlanabilir mi?” dediğim oldu ancak bu bir iki defa oldu. Ve eksikliğin bende olduğuna da neredeyse eminim. Kısacası bu kitap daha önce okuduğunuz hiçbir kitaba benzemiyor :) Mutlaka okuyun. Özellikle hayalleriniz varsa, bir şeyler başarmak istiyorsanız okuyun. Okuduktan sonra bir de hazmetmeniz gerekecek. İnanıyorum o hazmetmenin sonunda daha güçlü bireyler olacağız. Kitabın sonlarına doğru Behçet hoca kitap hakkında bir şeyler söylüyor. Yazdıklarımı biraz da o yazının etkisiyle yazıyorum. Ama biraz. Başarma umuduyla yola çıkanlar başarısız olduklarında kararlılıklarıyla sınanır ve çoğunlukla pes ederler. Peki ya en başından bütün bu başarısızlıkları kabul edersek? İyi okumalar dilerim :) Behçet hocama saygılar.