2024 107. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 00:51
Gareth Browne)(Kapılar Kitabı •°~Sayfalar yapılmadır gölgeden. Tut bir sayfayı ve biri ol o gölgelerden ~°•☆ Selaamm,yepyeni bir kitapla geldim. @junokitap yayınlarından #kapılarkitabı Şunu net söyleyebilirim, başladım elimden bırakmadan bitirdim. Kitapları sever misiniz? Ah! bu da soru mu şimdi değil mi? Elbette seversiniz ;)), peki bu sevdiğimiz kitaplar bir de sihirli ise.. Evet normal bir dünyada çok az kişinin bildiği ve çok gizli özellikleri olan kitaplar.. Biri bir anda sizin olsa? Bu kitapla hayal ettiğiniz her yere bir kapı açıp gidebilseniz? Muhteşem olurdu değil mi? İşte Cassie Andrews tam da bunu yaşıyor. Cassie dedesi tarafından büyütülmüş, dedesinin ölümünden sonrada koca hayatta yalnız kalmış genç bir kadın. Newyork'a gelmiş ve bir kaç yıldır Kellner kitapevinde çalışıyordu. Soğuk bir kış akşamı yine kitapevinde kapanışa yakın daimi müşterisi yaşlı Bay Webber ile sohbet etmişti. Bir kaç dakika sonra Bay Webber in maalesef oturduğu masada vefat ettiğini gören Cassie kısa çaplı bir şok yaşar. Paramedikler, polisler gelir kısa bir tahkikat yapılır ve cenaze de dahil herkes gider. Yaşadığı günün üzüntüsü ile dükkanı kapamaya hazırlanan Cassie, Bay Webber in oturduğu masada daha önce görmediği bir kitap bulur, kitabı açar içinde Bay Webber ın kitabı Cassie e bıraktığını belirten bir not okur. Cassie kitabın içindeki anlamsız çizimleri ve mana veremediği notları görür ama günler geçtikçe kitabın sırrını keşfetmeye başlar. Bu kitap kapılar kitabıdır ve hayal ettiği her yere kapı açıp seyahat edebiliyordur. Kitabın heyecanı ile geçen birkaç günün ardından takip edildiğini hissetmeye başlar arkasında bir gölge onu sürekli izliyordur. Sonunda o kişi karşısına çıkar ve tehlikede olduğunu söyler sebebi ise elindeki kitaptır. Drummond Fox ailesinden kalan büyük bir miras olan Fox Kütüphanesi'ni on yıldır elinden geldiğince korumaya çalışıyordur. Dünyanın pek çok yerinde bu sihirli kitaplardan vardır ve ailesi uzun zamandır bu kitapları toplamaktadır. Kitaplar kötü insanların eline geçmemelidir. Maalesef peşinde koleksiyoncular ve kötü niyetli kitap avcıları vardır. Cassie nin ise elindeki kitap herkesin sahip olmak istediği ve büyük yıkımlara sebebiyet verecek olan Kapılar Kitabı dır. Drummond gibi diğerleri de Cassie nin peşine düşmüştür. Ve özellikle 'KADIN' en tehlikeli avcıdır. Drummond ne olursa olsun Cassie yi korumak zorundadır.Drummond biraz zor olsada Cassie yi ikna ettikten sonra mücadele başlar. Heyecanı ve temposu yükselerek devam eden güzel kurgulanmış bir kitapdı." KADIN" karakteri kitabın kötü karakteri ve acımızdı. Karakterlerin geçmiş ve günümüz arasındaki yer yer duygu yüklü geçişleri çok güzeldi. Finali ise tam istediğim gibi oldu. Keyifle okudum, türü sevenler mutlaka okumalısınız.
Kapılar KitabıGareth Brown · Juno Kitap · 2024263 okunma