"Onunlayken her şeyin üstesinden gelebilecekmiş gibi hissediyordum.
Her şeyi yapabilirmiş gibi.
Evdeymiş gibi."
Herkese selamlar Bugun #sertserisi nin ilk kitabi #güneşindokunuşu nun yorumu ile geldim. Biri geçmişi olan biriyse geleceği olmak isteyen iki adamın aşkı arasında kalan genç bir kızın hikayesiydi. Yazarin kalemi öylesine akiciydi ki ne ara kitaba başladım, ne ara bitti bilmiyorum. Ayrica belirtmem gerekir ki harika bir baskı ve aşırı ozenilmis bir çalışma olmuştu. Sevgili yazar @ecentuzcali ve @kitap_pinari_35 ellerinize sağlık, kitabin iç ve dış tüm detaylarına ayrı ayrı bayıldım
Anlatim tek yonlu olarak Beril'in bakış açısıyla yazılmıştı. Aslinda kitap, hayatina yeniden yön vermek isteyen bir genc kızın hikayesi olsa da aynı zamanda Beril'in deyimiyle tam bir toksik aşk hikayesiydi de. Alaz, Beril'in bu yeni başlangıcında aklını bulandirsa da Eren onun hayatinin gercekligiydi. Açıklıyorum; benimde gönlüm Eren'den yanaGerci Eren'in hayatı çok gizemli ve Beril'in yaşamına uygun bir tavırda da değil. Ancak Beril'e olan duyguları bana çok samimi ve gerçekçi geldi. Benim için "bizimlesin" Eren'cigimAlaz'in "hat, hut" tavirlari ise biraz itici gelse de bir yanimla ona da yazik dedim(Ayy benim durumum Beril'den beter olmus, kiz ne yapsin)Dolayısıyla Alaz'in yapacağı hamleleri devam kitabında merakla bekliyorum.
Yetiskin içerikli bir kitaptı. 18 yaş üzeri olan ve türü seven herkese tavsiyemdir. Zira keyifle okunacak tam bir gençlik romaniydi.
Beril babasinin ölümü sonrasi yaşadığı buhran döneminden çıkabilmek adına yeni bir üniversitede okumak için İzmir'den Karadeniz'e gelir. Bu sirada sevgilisi Eren'den de ayrilmistir. Hem buranın iklimine hem de ortamına alışmak için bir süre çabalar. Ancak geldikten kısa süre sonra hastalanır ve hastane yolundayken biriyle carpisir. Hoş bir an değildir ve karşılaştığı sarışın çocuk ne kadar sinirini bozsa da onu etkilemiştir. Birkaç gün sonra aynı çocuğu okudugu okulda hatta bölümde görmek onu sasirtir. İsmi Alaz'dir ve Beril ondan uzak durmak istesede Alaz durmaz.
Bir akşam katıldığı bir okul partisinde yine Alaz ile karsilasir ve onunla yakınlaşma hissi onu tedirgin edince orayı terk eder. Tam o sırada aylar sonra Eren'in aramasiyla tüm dengesi değişir ve asıl aşkını özlediğini anlar. Ancak ayrı ve uzak olunca telefonda konuştuğu sirada ağlar ve elinden birsey gelmez. Bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayan Eren ise ertesi gün soluğu okulun önünde alır. Ancak onu tatsız bir sürpriz bekliyordur.
Güneşin DokunuşuEce Nihan Tuzcalı
Güneşin DokunuşuEce Nihan Tuzcalı · Dokuz Yayınları · 202452 okunma