2024 19. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 20:10
Yasin Güven’in ilk şiir kitabı Sonsuzdan Bir Öncesi, adından da belli, insanı biraz düşünmeye, biraz durup nefes almaya çağıran bir eser. Şiirler, hayatın farklı köşelerinden toplanmış gibi; kimi zaman hüzünlü bir vedayı, kimi zaman doğayla kurulan sessiz bir sohbeti anlatıyor. Kitapta en çok hoşuma giden şey, samimiyetle yazılmış olması. Öyle süslü püslü laflar, anlaşılmaz imgeler peşinde koşulmamış. Daha çok, bir arkadaşın dertleşmesi gibi. Mesela, “Toprağa Yazılan Şiir” ve “Erguvan Hüznü” okuru durup düşünmeye zorluyor. Tabii ki, ilk kitap olmasının getirdiği küçük pürüzler var. Bazı dizeler fazla tanıdık geliyor, ama bunlar şairin sesini bulma yolculuğunun tatlı izleri gibi. Aslında bu da esere ayrı bir samimiyet katıyor. Eğer bir bardak kahveyle oturup derin düşüncelere dalmak istiyorsanız, bu kitap tam size göre. Hem kafanızdaki soruları çoğaltacak, hem de bir yerlerde hayatın o minik detaylarını hatırlatacak. Yasin Güven’in yolunun açık olacağına inanıyorum; bu başlangıç, umut verici bir ilk adım. Öneririm.
Sonsuzdan Bir ÖncesiYasin Güven · Odessa Yayınevi · 20246 okunma