2024 16. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 23:38
Kronolojik olarak Filistin işgalini geçmişten günümüze kadar ana hatları ile özet geçen bir kitap. Yazar evvela biz okurlara Filistin coğrafyasını, bu ülkenin içinde bulunduğu bölgeyi, ve komşu ülkelerini anlatarak giriş yapıyor. Bu coğrafyada yaşamış kavimlerden, milletlerden bahsediyor. Siyasi, ekonomik, jeopolitik açıdan coğrafyanın önemine değindiği gibi dini açıdan da bu coğrafyanın önemine değiniyor yazarımız.. Okuyucuyu çok sıkmadan işgalin perde arkası ile bizleri buluşturuyor yazarımız. Kurulan kumpasları, saklanan kirli çamaşırları, dönen dolapları ve işbirlikçi çeteleri gün yüzüne çıkarıyor.. Tüm emperyalist güçleri arkasına alıp yaptığı tüm işleri haklı gören kibir abidesi siyonist bir çete ile karşılaşıyoruz. Mazlum bir halkı acımasızca yerlerinden eden, katleden zalimler güruhu yine sahnede. Bugün katlanarak artan her olayın aynısının geçmişte de yaşandığını görüyoruz ne yazık ki. Zalim zalimliğinden hiçbir şey kaybetmemiş bilakis zulmün, şiddetin boyutu hep artmış. Kitapta, tarihi bir seyir ile işgal ele alındığı gibi bu işgale karşı Filistinde ortaya çıkan direniş hareketlerine de yer veriliyor. Kitabı okurken birçok duyguyu aynı anda yaşamak mümkün. Ecdadımızla, onların adilane, barışçıl, saygıdeğer, tavır ve tutumlarıyla gurulanıyorsunuz. İşgale üzülüyor, siyonist çeteye karşı öfkelenip kinleniyor; ortaya çıkan direnişe, ümidin yitirilmemesine, bu davayı sahiplenen birilerinin hep oluşuna ise seviniyorsunuz. Aynı zamanda bu kitapla kendinize çokça ders de çıkarıyorsunuz. Hak davadan ayrılmamak gerektiğine, gücümüzü hafife almayıp yapacak çok işimiz olduğuna bir kez daha kanaat getiriyor insan. Tarihi bir seyir içinde gerçekleri görmek isteyen herkesi bu kitabı okumaya davet ediyorum. Müellifin kalemine, kelamına sağlık diyorum.
Din
Filistin TarihiErgün Taşcı · Aksa Kitap · 202420 okunma