Siz kendinizi feminist mi sanıyorsunuz?
2024 136. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2024 15:14
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, BU NEYDİ ALLAHU EKBER. Harbiden bu neydi böyle? Kitaplara puan vermeye başladığımda hiçbir zaman bir kitaba 1 puan vereceğimi düşünmemiştim. Ama bu kitap o kadar kötüydü ki okurken dehşete düştüm, kitap kan emici bir vampirdi sanki, ruhumu emdi. Okurken ölüp ölüp dirildim, o kadar iğrenç o kadar saçmaydı ki. Kitabın konusu çok güzel. Kadınların ezildiği bir buz krallığımız var. Bu krallıktaki adaletsizliğe daha fazla dayanamayan bir cadı bebeği doğarken ona büyü yapıyor ve Pandora ırkını oluşturuyor. Pandoranın soyundan gelen bebekler sihre sahip bir şekilde doğuyorlar ve en baştaki cadımızın amacı bununla kadın erkek eşitliğini sağlamak, kadınlara savaşacak güç vermek. Amma velakin biz kitap boyunca bir tane pandora ırkından kadın görmüyoruz. Bir kraliçeyi görüyoruz sadece geri kalan bizim gördüğümüz tüm güç kraliçenin oğullarında. Cidden mi? Hani bu güç kadınlara yardım edecekti? Ana karakterimiz Megan Maureen Sheran (ismi burç yorumları sayfasında buldu muhtemelen yazar) bir lordun kızı ve tabii ki de diğer kızlar gibi değil, hemcinslerinin aksine kadın haklarını savunuyor, erkekleri dövebiliyor (dostum çok havalı) ve kadın hakları için gizli gizli işler yapan bir Kitap Kulübüne üye. Ama biz bu kitap boyunca bu örgütün yaptığı tek bir eylemi bile kitapta görmüyoruz. Bu örgüt matematik dersindeki öğrenciler gibi. Fiziksel olarak varlar ama ruhları başka diyarlarda. Ana karakterimiz Megan da her ne kadar feminist olsa duvar gibi kaslı göğüslere çarpınca omen tanrem diye erkeklerin kaslarına düşen, en yakın arkadaşı ona çıplaklıkla ve aşkla ilgili saçma sapan imaları habire yapmasına rağmen onu çok seven (en yakın arkadaşı erkek), sözde feminist olan ama ana erkek karakteriniz Leonard Ares Henderson, çenesini tutup ona bakmasını sağladığında, onu kollarıyla duvara hapsettiğinde, yanağını oksadığında, özetle kızın rızası olmadan defalarca kez ona dokunduğunda hoşuna giden hatta bir taraflarında arz- öhöm, öyle bir karakter işte. Özetle kadın haklarını savunduk mu? Ayıp olmasın diye birkaç özlü söz söyledik, pantolon yasak olmasına rağmen pantolon giydik (of dostum yakıyoruz) erkeklere alakalı alakasız yerde hançer fırlatıp dövdük falanzi filanzi bla bla bla. *iç çekiş. Bu feninizm değil. Kadın haklarını okuyacaktık güya ama Megan ve Ares'in flörtleşmelerinde, birbirlerine dokunmalarından, ön sevişmelerinden, smut sahnelerden oldu da bittiye geldi kitap. Her kitapta romantik olmak zorunda değil. Özellikle kadın haklarını savunacak bir kitapta sapık gibi davranan, kızı can sıkıntısından odalara hapseden bir erkek karaktere hiç ihtiyaç yok. Toksik toksik toksik ve toksik ilişki. Ben bunu hak etmedim. Bu kitabı ithaf ettiğin kadınlar bunu hak etmedi. Ve kitapta en rahatsız olduğum şeylerden biri uyarıların yetersiz olmasıydı. Kitabın arkasına yetişkin okurlar uyarısı koymanız yeterli değil, ben sadece smut var sanıyordum. Kitapta bir sürü detaylı taciz sahnesi vardı ve bunlar için en ufak bir uyarı konulmamıştı. Benim böyle sahneler olduğundan haberim yoktu ve üst üste devamlı denk gelince cidden psikolojim bozuldu. Ha unutmadan bir sürü detaylı taciz sahnesi yazınca da feminist olmuyorsun. Hayatım boyunca okuduğum en iğrenç ve boş kitaptı. Yazardan bir daha herhangi bir şey okumayı düşünmüyorum, takip ettiğim biriydi ama her yerden takipten çıkıp engelledim. Vahşice katledilen, hayatı mahvolan ve buraya yazamayacağım kadar çirkin şeyler yaşayan binlerce kadın için senin romantizm yapacağım diyerek mahvettiğin kadın haklarına utanarak bakıyorum, yapamayacaksanız kadın haklarını savunmayın sizin gibi savunuculara hiç ihtiyacımız yok.
Buz KrallığıSena Nur Işık · İndigo Kitap · 2024368 okunma
··1 alıntı·
2 +1'leme
8,8bin Gösterim
Bu yazar aDoRA yAğMUr la takıldığı için bu kadar leş yazmış herhalde
Rümeysa BALÇIN
@athenayse_ ben yayınevi açacağım sakin olun
Smut (ki normal smut değil bunlar) dark romance i okuyup öve öve bitiremeyen sırf bunlar için okuyan ve bunlar için kitapların okunduğunu bilen kişilerin bu tür şeyler yazmasına şaşırmadım. Artık bir kitap önerince smut var mı abeeğ yoksa okunmaz yiağ diyen kişilere göre çıkarılıyor kitaplar. Yemin ederim artık her yerde cinsellik görmekten midem bulandı tür farketmiyor artık. Yeni ergenliğe girmiş, ilk defa kadın veya erkek görmüş gibi hallenmeleri utanç verici. İnsanlığın daha farklı duyguları yaşantıları var. Savaşın ortasında veya bir cinayetin içinde uçkurunuzu düşünmek sizi psikolojik rahatsızlığı olan bir sapık yapar tutkulu değil. Tutku veya aşk her beş dakika da bir yatağa uçmak değil. Şiddet eğilimi olan birine duyulan şey sevgi değildir bu kurgu bile olsa. Zorla alıkonulmak aşk değildir kıskançlık değildir. Herhangi bir hakkınızın kısıtlanması sevgi belirtisi değildir. Kadın haklarının 3-5 özlü söze ihtiyacı yok sağlıklı bir bilince ihtiyacı var. Ve sırf destek toplamak için ortaya atıldı bence kadın hakları cart curt Ve son olarak bu hayal kırıklığını erdem yılında yaşamıştım ben
Rümeysa BALÇIN
Dediğin her bir kelimeye katılıyorum, okurlar olarak bunları hak etmiyoruz.
Bazen olmuyosa olmuyodur ve kalemi(bilgisayarı) atıp bu işleri bırakman gerekir(instadan engel yemiştim bu kadından)
Rümeysa BALÇIN
Şevval‘sŞevval‘s eleştiri kaldıramadıkları için gelişmiyorlar da zaten
Eğer yapabilseydim, bu incelemenin trilyon hatta katrilyon tane büyük boy çıktısını alır, Türkiye'deki bütün binaların üzerine yapıştırırdım. Konuşmaya devam et, seni susturmalarına izin verme!
Teşekkür ederim💓😌
Rümeysa BALÇIN
Konudan alakasız AkvaAkva bu kitabın puanı neden bu kadar yüksek? Puan veren kişi sayısı okuyan kişi sayısından fazla, resmen yazarın fanları gelip durumu kurtarmaya çalışıyorlar kanskansksnsk çok komiksiniz acil beyin nakli
Bu yorum görüntülenemiyor