3 Temmuz 2025
İndigo Kitap
Ciltli

2025 1. kitabı
Öldürülmüs bi kadinin adini YASATMAK icin kitabindan bi karakter yapip finalde de kadini hamile haliyle PATLATARAK katleden ruh hastasi bir yazar. yaziklar olsun hic mi ben ne yapiyorum demedin bu kitabi basan yayinevine de yaziklar olsun kontrol eden editöre de yaziklar olsun tüm ülke ikbal aysegül olayinda ne kadar etkilendik nasil böyle bi PACAVRA basarsiniz?????
Zengin Görünsün Diye Her Şeyin Konduğu Bir Salata Gibi
2025 4. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2025 00:58
Merhabalar, ben Sülde Yine bir incelemeyle buradayım. Yazarın çıkan olaylarından sonra kitabın gerçekten nasıl bir şey olduğunu anlamak adına ilk işim kitabı edinmek oldu. Çıkan olaylardan ayrı olarak hiçbir önyargı beslemeden kitabı okudum. Aslında okumadan önce düşüncem ithafı ve İkbal Uzuner'in adını kullanmasıyla kitabın sonundaki olayın çelişkisini en çok eleştireceğim yer olacağı yönündeydi ama kitabı okurken böyle olmayacağını net bir şekilde gördüm. İncelemelerim SPOILER a.k.a SÜRPRİZ BOZAN içerir daima. Bunu bilerek lütfen bu incelemeyi okuyun. Kitap Yerme Geceleri formatında kitabı 3 SAAT BOYUNCA eleştirdiğim podcast'e ulaşmak için linke tıkaynız: youtube.com/watch?v=AxC7GU1... Şimdi geçelim kitaba. 1) Tanrı Hiçlikten Var Etmeyi Unutmuş Kitabın, bunun doğrultusunda yazarın betimle yapmak gibi bir problemi mevcut. Yazar size yarattığı karakterleri, karakterlerin gittiği yerleri, karakterlerin yaşadığı mekânları, kısacası hiçbir şeyi betimlemiyor. İkbal hakkında bildiğim tek şey psikolog olduğu. Kaplan Giray'la ilgili bildiğim şeyler sadece yeşil gözlü, kaslı, yapılı ve uzun boylu olduğu. Bu insanlar neye benziyor bilmiyorum. İkbal'in arkadaş grubunun olduğu sahnelerde yazar "Evet.' dedi Feride." yazmasa kızları birbirinden ayırt etmemin bir yolu yok çünkü yazar size hiçbirini tanıtmıyor. Görünüşleri nedir, bu karakterlerin tavırları nedir, nerede yaşıyorlar, nereye gidiyorlar gibi birçok şey boşlukta süzülüyor. Daha sonrasında işin içine Kaplan Giray'ın ekipten arkadaşları girdiğinde yazar sizlere onları da tanıtmıyor. Dört daha ılıman ve psikoloji seven, Yedi ekip lideri ve mantıkcı, Sekiz teknolojiyle ilgilenen nerd, Aras (Kaplan Giray) Börü Turan'ın yandan çakması. Kitap altındaki notlardan anladığım kadarıyla diğer karakterlerin de
rezilsiniz.
Puan vermedi
Bu nasıl bir iğrençliktir? Gerçek hayatta katledilmiş bir kadının adını alıp, onu kurmaca bir karaktere dönüştürüp sonra da hamile haliyle... Bu ne yazarlık ne de farkındalık bu resmen ruh hastalığı. Onun ismini, anısını ve acısını böyle aşağılık bir kurgu malzemesine çevirmek sadece ahlaksızlık değil açık bir nefret suçu.Bu kitabı yazan kişi kadar bunu basan yayınevi de buna onay veren editör de aynı ölçüde suçlu. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Hiç mi lan biz ne yapıyoruz demediniz? Tüm ülke hâlâ İkballe Ayşegül olayının yarasını taşırken siz oturup onun adını alıp üzerine bir de böyle mide bulandırıcı bir sahne yazıp kitap mı sandınız lan bunu? Siz edebiyata da kadınlara da ölüye de saygısızsınız.Bu aşağılık kitap bir utanç belgesi ve hepiniz bunun altına imza attınız...
Asıl okuyana yazıklar olsun
Zaten ölmüş olan masum birini kalemiyle tekrar öldüren bir yazarın kitabını okumak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Aynı zamanda buna tepki gösteren insanlar olduğunda bunun bir spoiler olduğunu söyleyerek "yazıklar olsun" diyen birini okumak istiyorsanız da doğru yerdesiniz. Ve en acınası şeyse sanki bir yazım hatasıymış gibi 2. Baskıda buraları düzelteceğim demesi. Leman Veli'nin genç yazarlar arasında bir üne sahip olduğunu biliyoruz ama bu yaptıklarını hafife alacağımız anlamına gelmez. Yazar İkbal adını yaşatmak uğruna karakterine bu ismi verdiğini söyleyen ama kitabın sonunda karakteri hamile bir şekilde bomba ile öldüren birisi. Sormak istediğim bir şey var, zaten tüm ülke olarak bu olaydan muzdarip olmamıza rağmen niye bunu tekrar yaşatıyorsun?
Duygu ve Düşünce
AkvaLeman Veli · İndigo Kitap · 202533 okunma
Bu kitabı okumadım ve okumayı düşünmüyorum. Kendisine bile saygısı olmayan yazara ben de saygı göstermiyorum ve bir puan veriyorum. .
Puan vermedi
Bu kitap tiktok ta karşıma çıkan alıntıları ile okuma listemdeydi ama son olaylardan sonra Leman'dan bırak Akva kitabını hiç bir kitabı okumam. Konudan haberi olmayanlar için özet geçeyim. Leman bu kitabı katledilen İlkbal ve Ayşegüle ithaf etti. İlkbal i adını "Yaşatmak" için başrol yaptı ama "Kutsal Veda(!)" adlı son bölümde İlkbali bir erkek tarafından, hamileyken PATLATARAK öldürdü. Adını yaşatacağın bir kişiyi kitap karakteri yapıyorsan o kitabı mutlu sonla bitirmelisin, böyle vahşi bir şekilde öldürerek değil. Bu kitabı yazması iğrençlikken editörden yayınevine hiç kimse sana sen ne yazdın demedi mi? Böyle bir kitabın basılmasına nasıl izin verirler?
AkvaLeman Veli · İndigo Kitap · 202533 okunma
Okumadım ama iğrenç olduğunu biliyorum. Yazar bunu hangi kafayla yazmış bilmiyorum. Hangi kafa olursa olsun iğrenç bir şey bu. Duyunca midem bulandı. Kitabın konusundan, kitaptaki olaylardan, kime itafen yazıldığından midem bulandı.
2026 2. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 02:59
Kitabi okumaya devam ediyorum su anda-bitireceğim de; ama bu benim için gerçekten zor. Çünkü o kadar iç sıkıcı bir kitapki. Aşırı pesimist. Sürekli gri renkle ilerliyor kitap. Okurken sürekli ara vermek zorunda kalıyorum. Yazarın diğer kitaplarını da okudum. Hatta okurken merakla beklediğim karakterdi Kaplan Giray. Ama en çok sıkıldığım kitap da bu oldu. Çocukluğu kötü anılarla dolu, yaşama küsmüş bir adama daha mutlu ve hayat dolu bir hikaye yazmasını isterdim. Ek olarak kitaptaki bazi bağlantılar hiç olmamış, yapay geliyor. Askerlerin bu kadar gözleri dolarak teroristi dinlemesi gerçekçi değil. Çok tat vermedi maalesef. Güncelleme; Bu kitapla ilgili incelemeleri okurken sonuyla ilgili de pek çok olumsuz yorum okumuştum; ama henüz o kısma gelmediğim için çok takılmamıştım. Bugün yaptığım bir araştırma sonucu kitabın tek kitap olacağını öğrendim. Şu an -spoiler vermemek için- sonunu paylaşmıyorum ama gerçekten tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Hiç yakışmadı.
2025 72. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 22:28
Akvayı sevmedim.Felah kitaplarını okuyup sevmiştim,ondaki olaylar ve anlatım daha güzeldi.Akva’dan Felah’taki karakter Kaplan Giray hakkında olduğu için beklentim vardı,orda anlatılan Aras kod adı üzerine bir şeyler düşünmüştüm.Onun geçmişine dair,acılarına dair ve bugünkü Kaplan Giray olmasına dair ilerleyeceğini sanmıştım ama onlar çok yüzeysel kalmıştı.İkbal karakteri sosyal medyada zaten epey bir konusu olmuştu,ona katılıyorum keşke karakter ismi başka olsaydı.Hadi onu yazar böyle düşünüleceğini düşünmemiştim diye belirtti ama bu kitap bence olmamış.Aras olmasına dair detay okuyamamak,İkballe olan ilişkisi üzerine giden bir konu ve ikbale yaşatılanlar.Konu bana etki etmedi,bitsin artık diye okudum.Beklentimin çok altında bir kitaptı.ikbal kendini şöyle tanımlıyor “Sıradan bir kızdım. Psikologdum. İnsanlara yardım ediyordum. Danışanlarım vardı.Hayallerim vardı. Her şeyim vardı. Ama yine de bir gün, bir kulaklıkla kulağıma yerleştirilmiş bir kâbusun içine adım attım. Ve oradan çıkamadım.”
Akva Leman Veli
2025 8. kitabı
Akva ~ Leman Veli ~ #alıntı "Bazen doğru insanı görmek, sadece gözlerle değil, ruhla da bir şeyler hissetmek demektir. Ama işte o zaman, bir tedirginlik, bir çekim başlar. İnsan tanımadıkça tanımak istemediğini de keşfeder. Ve belki de ben, her zaman tanımak istediğimi düşündüğüm şeyleri, aslında tanımaktan korktum." #okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, Sıradan bir günde karşı komşusuna kurabiye götürdüğünde hayatının tepetaklak olacağını nereden bilebilirdi ki İkbal? Kaplan Giray ise karanlık sırlarının ardında, soğuk ve gizemli bakışları ile hem itici hem de kendine çeken bir adam. İkbal'in kaderini değiştiren şey canından çok sevdiği kardeşi ve sevgilisinin canını korumaktı... Onlar için kendi hayatından ve hatta belki de yüzlerce insanın hayatına mal olacak bir suikast girişimine körü körüne tamam dedi... Nefes aldığı her an sınandı... Kaplan Giray ise bu zalimce planlanan suikastın merkezinde sevdiği kadını gördüğünde neye uğradığını şaşırdı. İkbal'i kurtarmak ve geçmişinin karanlık sırlarıyla yüzleşmek arasında kaldı. İkbal sustukça Kaplan Giray ona 'konuş' diye haykırdı. Aralarındaki bağ ne olursa olsun her şeye rağmen daha da güçleniyordu.. İkbal kendine geldikçe ve kabuğunu kırdıkça, Kaplan Giray'ın çatlakları da gün yüzüne çıkar oldu. Her satır birbirinden heyecanlı ve gizemlerle dolu, her olay birbiriyle bağlantılı ve bolca ters köşeli nefes kesici ve yürek burkan bir yolculuktu. Asla beklemediğim sonla yıkılsam da bunun bir kurgu olduğunu bir kez daha kendime hatırlattım ama bu beklenmedik son benim için çok sarsıcıydı. Bir şansı hak ediyor...