Asi Âşık

Nisan 2025
Parola Yayınları

Selam :)
2025 34. kitabı
Bu kitabı Instagram da görmüştüm ve konusu çok hoşuma gitmişti. Ben askeri kurguları okumayı çok severim hele de ikisi de asker olunca. Ama bu kitap beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Okumak için heyecanlıydım ama beklediğim gibi çıkmadı. Çok çok üzülerek verdim o puanı. Kitap hep kötü demiyorum iyi yanları vardı mesela. Vatan, bayrak , şehit sevgisini o kadar iyi anlatmış ki oraları okurken acayip gururlandım. Mirhana gülmekten kitaba odaklanamadım acayip bir karakterdi. Sevsen mi yoksa yerden yere vursam mı kararsızlığı arasında gidip gidip geldim. Ama bana hitap etmedi. Mesela aşkları çok hızlı ilerledi. Bir yerden sonra noluyor lan dedim. Bazı yerler çok saçmaydı. Mesela görev sırasında askeri telsizden evlenme teklifi etmesi benim eşimde asker sorduğum da " öyle şey mi olur askeri nezaket kuralları var disiplin suçu askerden atılmaya kadar gider." Dedi. Keşke yazar buna da dikkat etseymiş. Bazı yerler çok hızlı geçti. Parmaksız Leyla'nın firuzeyi nerden tanıdığını okumadık orasını okumak isterdim. Tek kitap olduğu için mi artık bilmiyorum. Kitabın sonu mutlu bitiyor. Bu benim fikrim yinede okumak isteyenlere mani olmak istemem. Siz şans verebilirsiniz...
2025 172. kitabı
ASİ AŞIK Herkese Merhabalar... Bugün sizlere PAROLA YAYINLARI en yenisi ile geldim. Askeri kurgu sevenler burada mı? Cevabınız evet ise bu kitap tam da size göre. Uzun soluklu ve sayfaların su gibi aktığı bir kitap. Evet bazı okuyanlar klişe bulabilir. Ama ben klişeleri sever olarak tabi ki yine sevdim. Konuya çabuk adapte olup hızla karakterler üzerinde de hakimiyet kuruyorsunuz. Sadece bazı yerlerin daha ağırdan alınmasını ister miydim? Evet bir parça isterdim. Özellikle tabi ki birbirlerine karşı duyguları olan itiraf ettikleri yerleri. Ama bu hali ile de güzel hemen son sayfalara doğru götürdü. Firuze Şahin & Mirhan Ateşoğlu İkisi de vatan sevdalısı birer asker. Firuze henüz küçük bir çocukken karar veriyor asker olmaya. Her zaman üniformasını gurur ile giyen ve küçük kızına da bunu hissettiren annesi şehit düştüğü zaman alıyor bu kararını. Babası da bir asker. Firuze dişiyle tırnağı ile babasınin pek gönlü olmasa da onların izinden gitmeye karar veriyor. Ve yüzbaşı oluyor... Mirhan Ateşoğlu Vatan sevdalısı bir astsubay. Görev yeri neresi olursa ne olursa gözünü kırpmadan yapan tuttuğunu koparan mizacı sert ama kalbi sevdiklerine yumuşak bir adam. Sevda yaşayacak tadacak zamanı olmamış. Bu iki kalp ise Firuze'nin Mirhan'ın görevli olduğu bölgeye denetlemeye gitmesi ile kesişir.
2025 80. kitabı
NURAY ERGEN~ASİ ÂŞIK~ Selam.Bugün sizlere nurayergen kaleminden #asiaşık kitabı ile geldim.Benim yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu ve ben kalemini sevdim.Akıcı ve yalın bir anlatımı vardı.Hem güzel bir askeri kurgu hemde güzel bir aşk hikayesi okudum.Karakterlerini de sevdim.Güzel işlenmişti.Mirhan ve Firuze arasında ki aşk biraz hızlı ilerlemiş gibi gözüksede çok güzeldi ve okumak da keyifliydi.Askeri bölümleri de güzeldi.Kitapda ki şehit sahnesi benim gibi sulu göz birini ağlatmaya yetti.Mirhan’ın ailesini de çok sevdim.Anlayışlı ve sıcak kanlılıkları ile yarılı bir geçmişi olan Firuze’yi bağırlarına basmalarını çok güzeldi.Kitap 600 küsür sayfa olmasına rağmen kendini çok güzel okuttu.Askeri kurgunun aşkla harmanlanmış halini okumayı seviyorsanız kitaba bir şans vermelisiniz. Firuze Şahin küçücük yaşında asker annesini şehit vermiş olmasına rağmen vatan aşkı ile dolu olduğu ve babasının da asker olmasının etkisiyle asker olmuştur.O vatanına,görevine aşık,dışarıya karşı sert duruşu ile bilinen,kimseye asla taviz vermeyen başarılı bir yüzbaşıdır. Mirhan Ateşoğlu,Diyarbakır’lı zengin bir aşiretin oğlu olmasına rağmen vatan aşkı ağır basmış ve her şeyi geride bırakıp asker olmaya karar vermiştir.Hisar Karakolu’nun gözü pek,korkusuz,düşmana korku salan,askerleri tarafından sevilip sayılan,sert duruşuyla dağları titreten astsubayıdır. Firuze ve Mirhan’ın tanışması bir ise bir denetleme ile gerçekleşir.Firuze,Mirhan’ın görev yaptığı karakolu denetlemeye giden ekibin içindedir.İlk tanışmaları biraz ters ve atışmalı bir şekilde sonuçlanır ama ikisi de akıllarından bir türlü birbirlerini atamazlar.Çünkü onlar farkında olmasalarda kalpleri eşlerini bulmuştur.Hem bazı tesadüfü karşılamalar hem de görev sebebi ile karşılaşmaları ile de yakınlaşmaları kaçınılmaz olur.
2025 91. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2025 00:00
Asi Aşık ~ Nuray Ergen . Tek kitaplık bir asker kurgusuyla selamlar Annesi şehit düşen Firuze mesleğine bağlı bir Yüzbaşı’ydı. Cesur ve dimdik bir kadındı. Ta ki Mirhan ile tanışana kadar. Mirhan astsubay Hisar Karakolu’nda görev yapıyordu. Mirhan’ın görev yaptığı karakolu denetlemeye gelen bu yüzbaşı hayatını sarsacaktı. Biraz restleşmeler, biraz yanlış anlaşılmalar ve bolca askeri olaylarla bayağı akıcı bir kitaptı. Kitabın askeri yönünü çok sevdim. Ekibin bağlılığı, vatan millet sevgisi ve bu konudaki mesajları okumayı çok sevdim. Karakterlerin aile ilişkileri ve yaraları da çok güzel işlenmişti. Mirhan ve Firuze kısmını okumaktan keyif alsam da baştaki birbirlerinden etkilenme süreçlerini biraz daha zamana yayarak okumak isterdim. Ben ilişkilerde daha çok zorluk ve itiraf etme süresini uzun uzadıya okumayı sevdiğim için bu kısmın biraz hızlı geçtiğini hissettim. Duygular ortaya çıktıktan sonra yaşanan birçok olayla sınanıyor. Çok kalın olmasına rağmen kolay okunan bir kitaptı ve askeri detayların gerçekçilik yönünden etkisini sevdim. Mirhan’ın kardeşlerini de bayağı sevdim bu arada. Firuze’nin babası, başı yürek yakan hikayeler ve askerlerle etkileyici bir tarafı vardı. Tek kitaplık asker kurgusu severler şans verebilir. “Eğer istersen acına, sevincine, üzüntüne, kısacası her bir şeyine ortak olurum. Belki yaşadığın onca korkunç şeyi unutturamam ama kabul edersen, bunun için çok çalışırım. Kaybedecek bir şeyin kalmamış bu hayatta ama izin verirsen kazanacak birçok şeyimiz olabilir.” Bu meslekte en yakın arkadaşın ölümdü. Ansızın geliverirdi. Nereden, hangi taraftan vuracağı hiç belli olmazdı. Seninle uyur, seninle nefes alır, seninle nöbet tutar, seninle göreve giderdi ve senin ruhun duymazdı. Ta ki ölüm sessizce kulağına fısıldayana kadar... #tanıtım
2025 32. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2025 05:41
Herkese Merhaba... Bu gün sizlere Asi Aşık kitabı ile geldim. Askeri kurgulara olan kadar hayranım ki bu türde çıkan bütün kitapları okumak için elimden geleni yapıyorum. Sürekli okuduğum için de bu konuda beklentim yüksek oluyor. Asi aşık askeri yönü baskın, yaşanılan acıları kalbimde hissettiğim bir eser olsa da aşk kısmı biraz fazla hızlı gelişmiş gibi geldi bana. Ne ara aşık olup sevgili oldular, ne ara evlilik kararı aldılar anlayamadım. Hızlı geliştiği için de maalesef duyguyu hissedemedim. Ama yine de kitapta hiç unutamak istemeyeceğim, göğsümün gururla kabardığı anlar da oldukça fazlaydı. Türü sevenlere tavsiyemdir... Gelelim Konusuna; "Mirhan Astsubay Hisar Karakolunda küçük birliği ile görev yapan dağları evi geceyi yorganı bellemiş vatanı uğruna ölmeyi göze almış bir adamdır. Günleri rutin içerisinde geçerken bölgesine bir denetleme gelmesi ve gelen Yüzbaşı kadının fazla güzel olmasıyla kafası biraz dağılır. Sonrasında kadının parmağında gördüğü yüzük ve şahit olduğu telefon konuşmalarıyla uzak durmaya karar verir. Denetleme bitip Firuze yüzbaşı döndüğünde ise bir daha karşılaşmalarının çok düşük bir ihtimal olduğuna emindir. Annesini teröristlerin elinde ölmemek için gözlerinin önünde kafasına sıkıp şehit olduktan sonra asker olmaya karar veren, içi yansa da babası için güçlü duran Firuze Yüzbaşı... Mirhan Astsubay'ı ilk gördüğü andan etkilense de bunu belli etmeyen, asker arkadaşının doğum gününde karşılaştıklarında ise babasını nişanlısı sanmasıyla kendini açıklama ihtiyacı duyarak numarasını bulup mesaj atan sonrasında ise bir telefon konuşmasıyla parmağında ki yüzüğün annesine ait olduğunu açıklayan ama kendinden asla taviz vermeyen bir kadın.... İkisi de duygularına ket vuramayıp sevgili olduklarında ise güzel giden bir ilişkileri olsa da dış
2025 85. kitabı
Kitap genel olarak akıcı olsada bana hitap etmeyen bir erkek karakteri vardı. Yazar bu kurguyu oluşturduğu zaman yaşı kaçtı bilmiyorum ama sanki lise çağlarında yazmış gibi bir durumda bana kalırsa. O ergen zamanlarında kıskanan, kısıtlayan erkek seviyordur kafası olur ya bunda onu hissettim. Erkek karaktere söylemek istediğim okadar çok şey varki, Kadın asker sende bunu bilerek ona aşık oldun ama sürekli erkeklerle çalışmasına muhabbet kurmasına takılıyorsum. Yok göreve gitme, onunla konuşma bunu yapma okurken gına geldi! Düğün zamanı gelinlik alıyor ona bile karışıyor yok dekolte varmış yırtmacı varmış çıldırdım. Tüm bunları saymazsak okurken keyif aldım ama o biraz benim okumayı sevmemden kaynaklı yoksa hikayede çokca eksiklikler vardı. Misal aldıkları terörist Leyla çok hızlı geçti. Ne sorgu ne bir şey öyle bomboş geçti. Mesele Leyla Firuze'yi nerden tanıyor nasıl bir olayı var hiç okumadık Okumak isterdim boş kaldı naşlarında askeri bir kitapken sonradan romantiğe döndü akış bozuldu daha fazla aksiyon beklerdim.
2025 54. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 13:22
Asi Âşık Nuray Ergen Selam size kalemini daha önce Watpatt okuduğum sevdiğim yazarın #asiaşık kitabı ile geldim. Öncelikle ben kitabı çok sevdim. #askeri ve #Aşk temalı kitapta yazar ne zor şartlar altında vatan için mücadele edildiğini bize anlatmak istemiş. Kitapta bolca askeri bölümlere yer verilmiş bu en çok hoşuma giden kısım oldu . Ayrıca tek kitap ilerde yan karakterlerin belki kitabını okuyabiliriz . Ben Mirza hikayesini çok merak ediyorum Bazı alıntılara kalbimi bıraktım beni hem duygulandırdı hemde ağlattı . "Şehidin helvası sizin ocağınızda kavrulmadığı sürece, size hep tatlı gelecek. Lakin bize zehir." Konusu Mirhan Diyarbakır'ın Ateşoğlu aşiretinin Cihan Ağa'nın oğludur. Hisar karakolunun başında Astsubay olarak görev yapar. Kimseye göz açtırmaz. En büyük korkusu vatanı için orda olan askerlerin şehit düşmesi . Karakola zamansız baskınlar yüzünden hep tetikdedir. Askerlerle karşı disiplinli, sert gibi gözükse de onlara karşı merhametli bir adam . Ayriyeten esprili bir karakter Firuze Şahin mesleğinde başarılı bir Yüzbaşı babası ve annesi gibi askerdir. Annesi hain bir pusuda şehit düşüyor. Bir gün Mirhan astsubayın başında durduğu karakola denetlemeye gidiyor. Firuze sert kendin ödün vermez ama çok yumuşak bir kalbi var. Mirhan rütbesi ondan üstün olan kadınla zıtlaşsa da zamanla ona hem saygı duyar hem de daha ilk görüşte ona aşık olmaya başlar. Onları okurken o kadar sevdim ki kitap su gibi akıp gitti. Firuze daha fazla Mirhan süründürseni isterdim . Firuze babası Bekir Şahin adının duyunca herkesin dizlerini titreten adam Mirhan'a benden kız almak öyle kolay dedirtdi . Konakta sahnelerini ve Mirhan'ın ailesini sevdim . Annesi adına üzüldüm yaşadıkları hiç kolay değil . Kitabın sonundaki sahneden sonra biraz uzun olsun isterdim ben burda şimdi
2025 32. kitabı
🅐🅢🅘 🅐🅢🅘🅚 Selamlar Ben yine güzel bir askeri kurguyla geldim hem de tek kitap. Kalın olması sizi korkutmasın akıp gitti. Vatan aşkını okurken astın üstüne olan aşkını da okuyoruz tabii karşıklı aşk bu. İkilinin atışması, çatışması ve sevdasını okumak çok keyifliydi. Bir astsubayın yüzbaşına tutulması hem emir demiri keser hesabı hem kuyruğunu dik tutma çabası ... Firuze'nin duruşu... Vatan h*inleriyle girdikleri çatışma sahneleri... kısacası her detayını sevdim. Akıcı diliyle de su gibi aktı. Son dönemlerde asker kurgularına sardım çok da severek okuyorum. Bu temaya aşk çok yakışıyor bence. Neyse efendim konuya gelelim; Yüzbaşı Firuze Şahin anne babası asker olan ve küçük yaşta annesini şehit vermiş ,kendisi de asker olmayı borç bilmiş genç kadındır. Astsubay Mirhan Ateşoğlu zengin ve aile bağları güçlü olan kendini vatanına adayan korkusuz ve herkesin korktuğu genç adamdır. Birliğin denetlenmeye geleceği bilgisi gelince her denetlemede olduğu gibi yine özenle hazırlanmıştır. Ona göre her şey tamamdır ama hesap etmediği şey denetleyecek kişidir. Helikopter iniş yapar ve gördüğü manzara karşısında aklı da kalbide tutulur. Firuze ise o günden sonra Mirhan'ı aklından çıkaramaz. Artık onlar için yeni bir başlangıçın ilk adımıdır. Tavsiyemdir efendim Sevgiyle ve kitapla kalın
2025 72. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 23:53
Selamlarrr Askeri kurgu fanatiği okurunuz geldiiii (alıştınız artık kabul edin ) İki ana karakterin de asker olduğu kurgulara bayılıyorum ben. (Hele ki kadın daha üst rütbede ise aşık oluyorum burada tam olarak onu yaşıyoruz ) Firuze Şahin yıllar önce annesinin kendisini öldürmesine şahit olmuş, o günden sonra da hep bir yanı yarım olan bir yüzbaşıdır. Askerleri teftişe gittiği bir köy karakolunda yolunun yakışıklı ve kendinden emin bir astsubay ile kesişeceğini düşünmemiştir. Bu kişi ise Mirhan Ateşoğlu' ndan başkası değildir. Diyarbakır' ın en büyük aşiretlerinden birinin oğlu, ülkesine, bayrağına aşık bir vatan sevdalısı.. Nerden bilirdi ki ara ara gördüğü, kibirli sandığı kadın yüzbaşıya gönlünü kaptıracak.. Kitabın benim için diğer okuduğum askeri kurgulardan farkı oldukça normal bir çift olmalarıydı. Uçarı kaçarı sahneleri yoktu gayet normal hayatta görebileceğimiz çiftlerdendi. Sadece ara ara Mirhan' ın ağzına bir tane çakasım geldi çocuk çocuk tripler hayırdır aslanım sen dedim hatta Kurgu, inanılmaz hızlı ilerliyor. Özellikle yavaş ilerleyen kurgulardan sıkılanlar için ideal. Kitapta en beğendiğim nokta askerlerin yaşantısının zorluğuna dikkat çekilmiş olması ve şehit ailerinin yaşadığı o acıyı, zorlukların nokta nokta ele alınmasıydı ve bunlar benim en etkilendiğim sahneler oldu. Keza yine Mirhan' ın kardeşleri ile olan bağa bayıldım çok eğlendim onları okurken. Hele çiftin gizli başlayan ilişkisinin de aynı şekilde durmaksızın hızlı gitmesi benim çok hoşuma gitti asla sıkmadı. Seri kitap sevmeyenler için özellikle tavsiye ederim. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim
2025 75. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2025 01:41
𝕬𝖘𝖎 𝕬şı𝖐 ~𝕹𝖚𝖗𝖆𝖞 𝕰𝖗𝖌𝖊𝖓 Selamlar...Bugün sizlere PAROLA YAYINLARI en yenilerinden @nurayergen kaleminden #asiaşık paylaşımı ile geldim. Daha önce yazardan bir kitap okumuştum. Ve bu kitabını daha başarılı bulduğumu kesinlikle belirtmeliyim. Ana ve yan karakterleri,olay kurgusu ve işleyişi güzeldi. Sadece Mirhan'la Firuze'nin ilk tanışma kısmını biraz daha uzun okumak isterdim. Oldukça akıcı bir okuma oldu. Hem hüzünlendiğim hem de kahkaha ile güldüğüm çok fazla kısım vardı. Umarım kendisinden bu tarzda kitapları okumaya devam ederiz. Hadi sizler için hemen konusuna geçelim. Firuze Şahin asker anne ve babanın kızıdır. Annesini küçük yaşta elim bir pusuda kaybettikten sonra kendisi için bu şerefli mesleği seçmiş,başarılı da olmuş bir Yüzbaşı'dır.Hayatı mesleği ve çok sevdiği babasından ibarettir. Ya da son görev yerine gelene kadar öyleydi. Mirhan Ateşoğlu,soy adının hakkını veren asi ateş gibi bir astsubaydır.Diyarbakırlı bir ailenin üçüz çocuklarından biridir.Zorlu görev bölgesinde dağların tepesinde Hisar karakolunda görev yapmaktadır. Karakola yapılan denetleme her şeyin başlangıcı olur. Yıllardır kalbinin kapısını kimseye açmamış Mirhan daha ilk andan itibaren Firuze den çok etkilenir. Aynı durum bilmese de hayatı sadece mesleğinden ibaret olan Firuze içinde geçerlidir. Sert, disiplinli rütbe olarak üstü olsada Firuze Mirhan için artık hayatının merkezine oturmuştur.Ve bu ilişki karşılıklı olarak itiraf edilince yeni bir yol başlar ikisi için. Onların tatlı tartışmalarını çok sevdim. Hele hele dağdan dağa telsizle açık kanaldan evlilik teklifi tam Mirhan'lık bir çılgınlıktı..)) Asi Aşık, mesleğin zorlu koşullarını yansıtılan, çelik gibi sert iki karakterin görünenin altındaki iç dünyalarının yalnızlıklarını da gösteriyor. Ben Mirhan ve Firuze nin hikayesini çok