Düşüş

Ciltli

Halef 1-2
·432 syf.·
2021 38. kitabı
Seri İncelemesi "𝑴𝒊𝒉𝒓𝒊𝒏𝒂𝒛 𝒚𝒂𝒏𝒂𝒓, 𝒁𝒂𝒎𝒊𝒓 𝒌𝒂𝒏𝒂𝒓." Öncelikle belirtmek istediğim şeylerden birisi, kitap çok güzeldi. Konusundan kısaca bahsedecek olursam, Mihrinaz; dedesinin tek halefi, tek varisi. Annesi ve babasından daha bebekken kurtarılmış. Mihrinaz, yaklaşık bir aydır rüyalarında aynı yerde, aynı adamı görür ve sonra bu adamla bir lansmanda tanışır fakat o lansman gecesinde tamamen başka bir hayata geçeceğinin farkında değildir. Ben başta konusunu okuduğumda daha çok fantastik zannetmiştim ama onun yerine aksiyon, romantizm kitabı gibiydi. Açıkcası bana hitap eden bir kitaptı bu yüzden moralimi bozmadı. Serinin her iki kitabı da fazlasıyla akıcıydı. İlk kitapta bana göre daha fazla aksiyon unsuru vardı ama bu ikinci kitapta yok gibi anlaşılmasın. Yazar bir anda öyle ters köşeler veya beklemediğim gerçekler koymuştu ki, resmen ağzım açık kaldı. Özellikle ikinci kitapta olan birçok şey aklımın ucundan dahi geçmemişti. Zamir... Canım Zamir'im. Gece Karası Gözlü'm. Çok iyi yazılmış bir erkek karakterdi, aşık olmamak elde değil. Okursanız siz de anlayacaksınızdır... Naif, geçmişinin acılarını sırtlanan, bir yandan Mihrinaz'ı ne olursa olsun koruyan, güzel kalpli Zamir. Sırf Zamir'i okumak için bile okunur... Mihrinaz, Baran, Büşra ve diğer karakterlerden bahsetmediğime bakmayın, onlar da çok iyi yazılmışlardı. Daha fazla ne diyebilirim bilmiyorum. Okunmasını istediğim, değer görmesi gereken bir seri... Rüyalarınız hep sizinle olsun. :)
#halef
2022 128. kitabı
O fırtına hiç dinmedi. Mihrinaz Akşahin, vicdanını saran zehirli sarmaşıklardan kalbini korumaya çalıştığı her gün ruhunun günahlarıyla lekelenmesine izin vermiş, ait olduğunu sandığıbataklığa geri dönmüştü. Zamir Hancıoğlu, kulakları sağır eden seslere rağmenvicdanını dinlemeye devam etmiş, zemherikaranlıklarda bile ışıklı yolundan vazgeçmemişti. Geçmişin ağlarına takılan Mihrinaz düştü. Düşü olan Zamir ise onu takip etti. “Düşlerle başlayan masal, düşüşlerle devam eden romana dönüşmüştü.”
2021 50. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2021 11:26
Mihrinaz Akşahin. Dedesinin varisi. Onun gözde torunu. Akşahin soyadını taşıdığı sürece akşahin’lere layık bir torun olmayı başarmıştı. Mezun olduğu günden itibaren rüyalarına giren gizemli adam . Mihrinaz her gece rüyalarında tanımadığı bu adama yardım ediyor. Bir gün kuzeni Turan ve arkadaşları ile cafeye gittiğinde bu gizemli adamı görüyor. Rüyadan ibaret olmadığını anlıyor. Olaylar bundan sonra başlıyor. Dedesi Azim Akşahin’in biranda düşmanları ortaya çıkıyor ve mihranızı bir süre ortadan uzaklaştırıyor ama bu yeterli kalmıyor. Rüyalarına giren Gizemli adam Zamir Hancıoğlu mihrinazı korumaya başlar. Onun hayatına o zaman tamamen giriş yapmış olur. Peki zamir mihrinazı koruyabilecek mi ? Onu bu içinde düştüğü hayattan çekip alabilecek mi? İlk kitap oldukça merak edilen sorulardan itibarendi. İkinci kitapta her şey yerine oturuyordu. Mihrinaz ve Zamirin bu zorlu sürece nasıl başladığını nasıl bittiğini anlıyorsunuz. Muhteşem bir kitap olduğunu tekrar belirtmek istiyorum. Kitap da anladığım şey iki insanın her şeye rağmen birbirini bırakmaması oldu. Biri yandığında diğeri yandı. Biri öldüğünde diğeri de öldü. Sevgi böyle değil midir birini uzaktayken bile sevmek ölümle mücadele etmek gibidir.
Bitti
2021 39. kitabı
Kitap 1. Kitaba göre çok daha güzeldi olaylıydı bütün sırlar ortaya çıktı Zamir'in kıskançlık krizlerine girmemesi kavga çıkarmaması ve saygı duyması çok anlamlıydı bence bütün yazarlara örnek olmalı kitap çok akıcıydı 1-1.5 günde bitirdim
2021 104. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2021 12:55
Selamlar Bugün size severek okuduğum bir serinin son kitabı ile geldim. Zamir’i hala tanımayan herkesi bu yoruma davet ediyorum! Yazarın kalemiyle ilk kez Halef’in birinci kitabında tanıştım. Ve
2022 9. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2022 22:01
Keşke her şey başladığı gibi bitse... Bazı anıların büyüsü güzelliği hiç bitmese... Halef başladığı gibi bitti. Zaman çok şeyi değiştirdi, hayatları tepetaklak oldu, herkesin hataları gün yüzüne çıktı, günahlar işlendi ama sonunda mutluluk, hak eden kişilere ulaştı. Bazı kazaların hiç beklenmedik sonuçlar doğurduğunu öğrendik. O salıncak kazası Zamir'e hiç rastlamayacağı Mihrinaz'ı kazandırdı. Dedesinin ölümü ise Mihrinaz'a hep arzuladığı kardeşini verdi. Serinin bitmesini hiç istemedim. Mihrinaz ve Zamir her zorluğa, geçmişteki olan olaylara rağmen hiç birbirlerinden ayrılmadılar ve mücadele ettiler. Zamir sen dünyanın en güzel sevgilim diyen adamısın. Mihrinaz... Zamir'in başına gelmiş en güzel iyiliksin...
2022 29. kitabı
Halef İlk kitapta düş ile başlayan bir yolculuk ikinci kitapta düşüs ile devam ediyor. Okurken zamanın nasıl aktığını anlamadığım bir kitap oldu ve ilk kitabı çok beğenmeme rağmen ikinci kitap favorim oldu Etrafı sırlarla çevrili olan mihrinaz sevdiği adama sakladıkları gerçekler ile ihanet etmiş ve bu sırlar gün yüzüne çok acı bir olay ile ortaya çıkmış Aşk herşeyi affeder mi Bu kitapta duygular öyle güzel anlatılmış ki duyguları her hucremde hissederek yaşayarak okudum çok çok keyifliydi.
2021 25. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2021 22:28
Kitabı 2 gün önce bitirdim. İlk kitap gibi oldukça akıcı bir dille yazılmıştı. Gayet beğendiğim bir kitap oldu. Dış cildini de çok özgün buldum. Zamir ve Mihrinaz'ın ilişkilerinin bir tık ilerlemiş halini okuyoruz. İlk kitabın sonu çok saçma bitti ama yine de merak ettiğim için aldım. Bu kitabın sonunu gayet beğendim.
2024 36. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2024 00:00
Halef 2
O fırtına hiç dinmedi. Mihrinaz Akşahin, vicdanını saran zehirli sarmaşıklardan kalbini korumaya çalıştığı her gün ruhunun günahlarıyla lekelenmesine izin vermiş, ait olduğunu sandığı bataklığa geri dönmüştü. Zamir Hancıoğlu, kulakları sağır eden seslere rağmen vicdanını dinlemeye devam etmiş, zemheri karanlıklarda bile ışıklı yolundan vazgeçmemişti. Geçmişin ağlarına takılan Mihrinaz düştü. Düşü olan Zamir ise onu takip etti. "Düşlerle başlayan masal, düşüşlerle devam eden romana dönüşmüştü."
Alıntı
2022 34. kitabı
Selammm Millet Ay ay ay ben geldim. Nasıl heyecanlıyım var ya. Halef serisinin ikinci kitabı bitti. İkinci kitaba gerek var mı derken canım yazarcım iyi ki yazmış bende iyi ki okumuşum dedim. Birinci kitapta yarım kalan tüm sorular cevaplanıyor. Hele bazı gerçekleri öğrenince ufak çaplı şoklar yaşıyorsunuz. ( Tabiki bu gerçekleri söylemeyeceğim ) Mihrinaz ve Zamir ikilisini bu kitapta daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Özellikle canım bekarlar hepinize birer Zamir diliyorum ( o ne güzel karakter anacım öyle) Yani hayatım boyunca sanırım bu kadar düzgün, dürüst, aslında tam da olması gerektiği gibi bir karakter tanışmamıştim. Birazdan alıntılar bırakacağım yoruma sizde hak vereceksiniz emin olun. Bu kitapta Aksahin'ler ve Demirhanlar ön plandaydı. İki ailenin akrabalıklarindan nasıl düşmanlik çıkıyor şahit oluyoruz. Ayrıca kitapta inanılmaz eğlendiğim bölümler oldu. Çoğu yerde arkadaşıma okuduğum yerleri çekip atmisligim ve üzerine dedikodu yapmışligimiz var. Bu tarz nahif hikayeler seviyorsanız ve uzun serilerden hoşlanmıyorsaniz bu iki kitaplık seri tam sizlik.