Düşüş

Halef 2

Leman Veli
İnsan Ne ile Yaşar?
"İnsan vicdanı ile yaşar. Çünkü vicdan, sevgi ya da nefreti dinlemez. Kendi pusulasına göre hareket eder."
Sayfa 151 - Zamir Hancıoğlu·Kitabı okudu
Var olmanın en büyük bedeli kaybetmeye mahkûm olmaktır. Bunu göze alarak nefes alıyoruz.
Sayfa 334 - Ephesus·Kitabı okudu
İnsan ve Hayat
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Ben, her zaman önce sevdiklerimi düşünürdüm. Ve ben en az kendimi seviyordum.
Sayfa 291 - Zamir Hancıoğlu·Kitabı okudu
“Cesaret tüm duygulardan daha kuvvetlidir. Çünkü her şeyin temeli olan aslında cesarettir. Düşünmek, karar vermek, hissetmek için cesur olmak ilk adımdır. Bu adımı atlayarak geçen herkes, yolun ortasında korkup geri dönmeye mecburdur.”
Sayfa 125·Kitabı okudu
Alıntı
Sevgilim... Üzülmüyorum. Elin elimde, dudakların tenimde yumdum gözlerimi. Elveda diyemedim sana. Beni bağışla. Bağışlanmayacak hatalarıma bunu da ekle. Ve asla unutma. Günahkâr sevgilin seni çok sevdi.
Sayfa 288
"Sence erkekler neden hayatlarında çalışmayan bir kadın ister?" "Çoğu kendi iş yerlerindeki kadınlara sarkıntılık yapacak kadar şerefsizdir çünkü. Aynı şeyi eşlerinin yaşamasından korkarlar." "Bence kadınların ekonomik özgürlüğe kavuşmaları onları rahatsız ediyor. Kadını para açısından kendilerine mecbur bırakıp bu şekilde güçlü hissediyor olabilirler." "Sanki kadın, kazandığı maaşa egemenlik kuracakmış gibi davranıyorlar. Kendisine birkaç parça kıyafet alır, çocuklarının masraflarını karşılarlar en fazla. Bazı erkekler, her şeyin altında kötü niyet arıyor ve dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanıyor."
Sayfa 413·Kitabı okudu