Halef 1: Düş

Ephesus Yayınları
9786257382045
Ciltli

2021 28. kitabı
İyi akşamlar herkese Kapağına ayrı konusuna ayrı aşık olduğum Halef'in yorumu ile geldim. . Bu kitap hakkında hiçbir fikrim yoktu. Doğruyu söylemek gerekirse kapağına vurulup aldım. Yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu. . Her şey bir rüya ile başlıyor. Mihrinaz her gece rüyasında gördüğü adamın kim olduğunu bilmese de o kişinin hayatında belli bir yerinin olduğunu hissediyor. Dedesinin himayesinde, annesi ve babasının nerede ve kimler olduğunu bilmeden büyüyen Mihrinaz, Azim Akşahin'in varisi. Soyadı ile her kapı kendisine açılıyor. Yalnızlık hissi ile kuzeni Turan ve dedesine olan bağının yanı sıra rüyalarına giren gizemli adam hayatını çepeçevre sarıyor. Ve bir gün şirket lansmanında gizemli adam kendisine dans etme teklifinde bulunuyor. Dans eden ikili anın büyüsünde iken dedesi tarafından kendisine bir çanta verilerek oradan gitmesi istenen Mihrinaz neler olduğunu bilmeden itaat ediyor ve oradan ayrılıyor. Sırlarla dolu gecede Mihrinaz'ı peşine düşen adamlardan Zamir Hancıoğlu kurtarıyor. Ve gizemli yolculuk başlıyor. Acaba bu yolun sonu nereye varacak? Geçmiş ve sırlar Mihrinaz ve Zamir için ne tür planlar yapıyor? İkili geçmişin pençesinden yara almadan kurtulabilecekler mi? . Evet eğer merak ettiyseniz durmayın ve alın okuyun. Hele ki ikinci kitaba kavuşmamıza çok az kalmışken asla pişman olmazsınız. . Rüyalarla kurulan bağlantı ilk kez Halef'te karşıma çıktı ve baya ilgimi çekti bu konu benim. Ve bu rüyanın bir gizemi var ki o da bana kalsın. . İkinci kitap çabucak gelsin diyorum ve yorumumu burada sonlandırıyorum. @lemveli kalemi ile tanışmayan varsa çok şey kaçırıyor... İyi ki tanıştım ve bunun devamı da gelecek hissediyorum. Emeklerine sağlık canım, kalemin daim olsun.
Halef 1 : Düş hakkında
2026 3. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2026 23:26
Serinin birinci kitabı olan Düş'ü daha bitiremedim ama içerisinde hem çok güzel hissettiren sahneler hemde çok ters köşe sahneler var. Kesinlikle okunmaya değer.
HALEF||DÜŞ
2022 32. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2022 17:55
Ansızın bir fırtına başladı, tüm gerçekler saklandığı yerden bir bir çıktı. Hikayelerin mürekkeple değil, kanla yazıldığını fark ettiklerinde kayıplar vermeye çoktan başlamışlardı. Mihrinaz Akşahin, geçmişin kanlı pençesini ensesinde hissetmesine gerek kalmadan, çoktan dedesi tarafından şehirden uzaklaştırılmıştı. Fakat her gece gördüğü düş, onu hâlâ takip ediyordu. Zamir Hancıoğlu, rüyalarla ulaşabildiği kadını korumak için onu gölge gibi takip eden adamın ta kendisiydi. O kapalı bir kutuydu ve anahtarı kaybolmuştu. Geçmişin pençesi onları yakaladığında ruhları kirlenecek, derin kuyulara atılmış günahlar gün yüzüne çıkacaktı. Suçların bedeli ödenmeye başlandığında ise geçmiş, geleceği acımasızca karşılayacaktı. YORUM: Kitap benim için ortalama bir kitaptı. Elimde olmasa ikincisini alıp okumazdım. Kitabın ilk 80-100 sayfasını hiç sevemedim. Hatta yarım bırakmayı bile düşündüm. Sonradan iyi ki devam etmişim çünkü kitap güzelleşti bence. Yazarın dil gelişimini görebiliyoruz. Öncelikle bence çok heyecanlı aksiyonlu bir kitap değildi. Ve kitaptaki melankolik yerler bir kaç sahne dışında bana geçmedi. Bu da beni baydı. Atlama atlayarak okudum. Ama belki sizin hoşunuza gider bilemem. Bunlar dışında kitap hakkında söyleyeceğim kötü bir şey yok sanırım. (Diğer yerler benim için ne kötü ne güzeldi. ) Kitapta beni şaşırtan yerler oldu. Mesela Mihrinaz'ın ailesi. Bir de Zamir'in babası ve mesleği güzel bir ayrıntı olmuş bence. Karakterler konusuna gelecek olursak hiçbirine tam olarak bağlanamadım. Ama Zamir ve Baran sevdiğim karakterlerden. Kitap elinizde varsa bir şans verebilirsiniz bence. Ama elinizde yoksa ve kitap fiyatları da bu kadar artmışken bence önceliğiniz olmasın. Yine de herkesin zevki farklıdır diyerek bitiriyorum. Kendinize iyi bakın. Okur kalın
1000k
2021 33. kitabı
Halef, yazarın kaleminden okuduğum ilk kitap oldu. Öncelikle yazarın anlatım dilini gerçekten çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Betimlemelerini özellikle çok sevdim, benim için tam dozundaydı. Ben çoğunluğun aksine betimlemeyi okumayı çok severim, elbette güzel yapılan betimlemeyi. Karakterlerin ruhunu daha çok hissediyorum o satırlarda. Bunun yanı sıra oldukça da akıcıydı kitap, hızlı bir şekilde okunuyor. Kitabın konusu bana kalırsa inanılmaz dikkat çekici. Hatta ben ilk başta fantastik sandım ama kitap fantastik değil. Kitabın ilk yarısındansa sonlara doğru daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Kitapta karakterler ve olaylar ne kadar derin işlenilse de sanki odak bir noktadaydı ve odağın dışında kalan yerleri çok fazla hissedemedim. Bu bir tık iki karakterin arasındaki ilişkinin çok hızlı geliştiğini düşünmemden de kaynaklı. Bir süre zaten karakterlere alışmakta zorluk yaşadım. Karakterleri evet sevdim ama bu yüksek bir sevgi boyutuna ulaşmadı ne yazık ki. Aralarında geçen konuşmalar çok güzeldi ama bazı bazı bana istediğim yükseklikte samimiyeti veremedi. Doğrusu yine de Zamir’in Mihrinaz’a karşı hassas tavrı ve nahifliği çok hoştu. Her şey biraz daha oturacağından dolayı serinin ilk kitabındansa ikinci kitabı çok daha fazla seveceğimi düşünüyorum ve heyecanla bekliyorum. Ayrıca baş karakterimiz Mihrinaz’ın dedesiyle olan bağına hayran kaldığımı söylemek istiyorum son olarak, çok güzeldi ikisinin birbirine duyduğu saf sevgiyi okumak. Mihrinaz anne ve babasının yokluğundan kaynaklı dedesi tarafından el üzerinde büyütülmüş, biraz şımarık biraz da asi bir kızdır. Hayatı rüyalarına giren adamla tepetaklak olan Mihrinaz’ı tahmin edemeyeceği şeyler beklemektedir.
2023 15. kitabı
HALEF | DÜŞ Kitap bir karakterin yaşadığı bir olayı anlatmasıyla başlıyor, ilk başta çok anlamıyorsunuz ama okudukça anlarsınız 1.bolum tam bir giriş bölümüydü kitabi çevremdekilerin önerisi üzerine okumuştum ama daha ilk bölümden çok beğeneceğimi anladım. Yer yer gülüp yer yer hüzünleneceğiniz bir kitap arıyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
HALEF | DÜŞ
2022 31. kitabı
2022 47. kitabı
"Onun kaburgaları... Sarılmam ve mahkûm olmam için yaratılmıştı sanki." Her şey bir rüya ile başlıyor. Mihrinaz her gece rüyasında gördüğü adamın kim olduğunu bilmese de o kişinin hayatında belli bir yerinin olduğunu hissediyor. Dedesinin himayesinde, annesi ve babasının nerede ve kimler olduğunu bilmeden büyüyen Mihrinaz, Azim Akşahin'in varisi. Soyadı ile her kapı kendisine açılıyor. Yalnızlık hissi ile kuzeni Turan ve dedesine olan bağının yanı sıra rüyalarına giren gizemli adam hayatını çepeçevre sarıyor. Ve bir gün şirket lansmanında gizemli adam kendisine dans etme teklifinde bulunuyor. Yazarın dili çok akıcı, betimleri öyle güzeldiki okurken bayılcaksınız
2024 2. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2024 00:00
Kitabı beğendim. Gerek karakterler olsun gerek anlatım olsun diyaloglar olsun çok sevdiğim bir kitap oldu . Zamir in inceliği , mihrinazın şımarıklığı çok iyi işlenmişti beni en çok etkileyen sahneler zamir in ve mihrinaz ın geçmişleri o kadar iyi işlenmiş ki içime işledi bu sahneler karakterler ve yaşamlarını daha çok benimsememi ve empati kurabilmemi sağladı yan karakterlerde güzel işlenmişti sadece büşra ve baran ın arasındaki bir olay beni rahatsız etti ama kitabı genel hatlarıyla beğendiğim için puan kırmaya gerek görmedim kitap 12 -13 yaş için uygun tatlı ama içinize işleyecek bir kitap arıyorsanız bence halefe bir şans verebilirsiniz.
#halef
2022 108. kitabı
Ansızın bir fırtına başladı, tüm gerçekler saklandığı yerden bir bir çıktı. Hikâyelerinin mürekkeple değil, kanla yazıldığını fark ettiklerinde kayıplar vermeye çoktan başlamışlardı. Mihrinaz Akşahin, geçmişinin kanlı pençesini ensesinde hissetmesine gerek kalmadan, çoktan dedesi tarafından şehirden uzaklaştırılmıştı. Fakat her gece gördüğü düş, onu hâlâ takip ediyordu. Zamir Hancıoğlu, rüyalarla ulaşabildiği kadını korumak için onu gölge gibi takip eden adamın ta kendisiydi. O kapalı bir kutuydu ve anahtarı kaybolmuştu. Geçmişin pençesi onları yakaladığında ruhları kirlenecek, derin kuyulara atılmış günahlar gün yüzüne çıkacaktı. Suçların bedeli ödenmeye başladığında ise geçmiş geleceği acımasızca kamçılayacaktı. “Kirpikleri daima ıslak olan küçük kız, seni iyileştirmek bana borç olsun.” Fakat iyileştiremedi beni. Tüm geçmişimi bıçak hâline getirip o bıçağı tam göğsüme sapladı.
Halef düş
2021 26. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2021 12:46
Selamlaaar çok ama çok sevdiğim bir kitap yorumu ile geldim kitap gerçekten harikaydı ama bugün asıl değineceğim konu karakterler olacak kitabın konusu başlı başına harikaydı mutlaka ama mutlaka okumanızı öneriyorum olayların gelişme hızı verilen tepkiler yapılan betimleme her şey o kadar kararındaydı ki bu kitaba aşık oldum galiba. seri uzatılmadan 2 kitapta bitmiş uzatmak için gereksiz betimlemeler yapılmamış saçma salak bir aşk üçgeni yok kitapta. kapak tasarımı zaten çok hoşuma gitti. neyseee şimdi karakter yorumu gelsin Zamir tam bir aşk adam bir erkekten beklediğim tüm özellikleri kapsıyor zamire vurulmamak elde değil. Mihrinaz a asla kaba davranmıyor itici bir kıskançlık yapmıyor onu kısıtlamıyor ya nebiliyim adamda gözüme çarpan hiçbir kötü özellik yok anlıyor musunuz. Mihrinaz kuşum sevdiğim bir karakter oldu bundaki en büyük etken saf masum watty kızları gibi gösterilmemesi oldu biraz bencil ve hatalarını farkında bu yüzden çok doğal buldum onu. Büşra ve baran ay Allahım isimlerini duyunca bile yüzüm gülüyor ikisi de çok tatlı ve sevimli karaketler bu ikili en sevdiğim yan karakterler olmuş olabilir. çok tatlılar dedik ama bunların da bir geçmişi var özellikle Büşranın geçmişi çok yürek burkuyor Türkiye de aynı durumda olan bir çok kız çocuğu var ben okurken bu yüzüme tokat gibi çarptı ve halime bir kez daha şükrettim neyyyyse bugünlük bu kadardı okuduğunuz vakit ayırdığınız için teşekkürler ÇİLEK REÇELLERİM. kitaplarla kalın mutlu kalın
Gençlik