·496 syf.····Okunma: 27 Kasım 2024 17:23 Selamlar Selamlar Selamlarrr
Allah'ım günlerdir okuduğum o kitabın sonuna gelmiş bulunmaktayım Resmen bitmesin diye ucundan ucundan okudum arkadaşlar dehşet güzel bir kurguydu. Yazarın anlatım dili bizim ülkemize fazla yemin ediyorum fazla ya. Kadın resmen yabancı yazar vibe veriyor okurken Evetttt sizleri 1970' li yılların İtalyan mafyasının ortasına davet ediyorum. Rosanna henüz 16 yaşındayken kendisinden yaşça büyük bir mafya lideriyle ailesi tarafından anlaşma yoluyla evlendirilir. Beş yıl boyunca adamdan görmediği şiddet, işkence kalmaz. Ta ki bir gece adamı öldürene kadar. Adamın oğlu babasını bir kadının öldürdüğünü yediremediği için başkaları tarafından suikaste gitti izlenimi verir. O günden beri Rosanna yanında koruması Gabriel ile birlikte farklı bir ülke de farklı bir yaşantı kurmuştur. Bu yaşantısı da oldukça tehlikelidir çünkü kızımız yıllarca istismara maruz kalan tüm kadınları ve çocukları bu leş adamlardan kurtarmaya yemin etmiştir. İşleri de gayet yolundadır. ( Ama nasıl cool bebeğim.) Ama bir gün düzeni bozulup yıllardır görmediği ailesi kızımızı tekrar bir zorunlu evliliğe mecbur bırakana kadar. Evleneceği kişi ise geleceğin İtalyan lideri "Karga" lakaplı Diego Servillo' dur. Ama bizim kıza bu söker mi düğün günü adamı ortada bırakıp kaçar koca bir yıl boyunca da izini kaybettirir. Ta ki haber topladığı klüpte karşı karşıya gelene kadar. Diego mafya kekim. ( Dehsetül vahşet bir adamdı eridim okurken ) İlk andan beri Rosanna' dan etkilenir. Ama en sevdiği yönü bu kadının dik başlı ve bu denli güçlü bir karakter de olması. Allah'ım kitabın sonunda kadına kendisi de öyle güzel hissettiriyor ki gücün onda olduğunu. Resmen ateşle barut bir çift okudum ben. Aksi gibi kitapta bir diğer çiftimiz olan Sergio ve Shirley de aynı şekilde ateş ve baruttu bir o kadar da imkansız bir çiftti. (Hepsine bayılarak okumam şaka mıııı )
Bu ayın en sevdiğim kitabı olarak tarihe geçebilirsin bebeğim
Mafya ve hafif dark kurguları severler kaçırmayın diyorum. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim