Ejderha Dövmeli Kız
2024 102. kitabı
2024 - 102. Kitap Kitabın Adı: Ejderha Dövmeli Kız Yazarı : Steig Larsson Yayınevi : Pegasus YayınlarıPegasus Yayınları Türü: Roman ( Polisiye) Basım Yılı: 2008 Sayfa Sayısı: 646 Sayfa Düşünceler: 2010 yılında Ankara Mamak Mebs Okulu'nda askerliğimi yaparken asker arkadaşımdan ödünç aldığım bu kitabı içtima aralarındaki boş vakitlerimde okumuştum. Hızlı hızlı okumuştum o dönemde. Şimdi serisini olarak bulduğum için konuya tamamen vakıf olmak amacıyla yeniden başlayıp bitirdim. Eser yazar Steig Larsson 'un Millenium Serisi 'nin ilk kitabı. Maceraya bu eserle başlayan yazar maalesef eserlerinin büyük başarısını göremeden 2004 yılında kalp krizinden ölmüş ( Eser 2005 yılında basılıp ondan sonra dünya çapında parladı) Mikael Blomsvist isimli bir gazeteci komplo eseri yazdığı bir haber serisi nedeniyle ceza alır ve işini geçici de olsa bırakmak zorunda kalır. Bu dönemde 40 yıl ince ortadan kaybolan bir kızı araştırması için çok cazip bir teklif alır. Bunun yanında O'na komplo kuranlardan intikam alma fırsatını da kaçırmak istemeyen Mikael teklifi kabul eder. Mikael 'in yolu bir güvenlik şirketinde araştırmacı olarak çalışan tuhaf bir kız olan Lisbeth Salander ile kesişir. Ve birlikte kaybolan kızın gizemini çözmeye çalışırlar. Ancak araştırdıkça olaylar gitgide karmaşık ve bir hal alır . Tarantino 'nun Death Proof filmindeki gibi gitgide hızlanan bir tempoda geçen romanın kurgusu ,akıcılığı mükemmel. Sadececroman değil dejenere olan toplum , çürümüş kurumlar ,kadına yönelik şiddet gibi olguları da işleyen bir eser. Olayın örgüsü, ayrıntıların kurulumu ve kitaba yerlestirilmesi ,son ana kadar süren aksiyon ama her şeyden evvel kendine has hafif gerilim içeren yazım tarzı ile bir solukta okuduğum bir kitap bu. Ara vermeden serinin diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum Biraz ağır ve
Ejderha Dövmeli KızStieg Larsson · Pegasus Yayınları · 202612,3bin okunma
Merhaba, okumaya başlarken ilk sayfalarda konuyu kavrayamadığınız olmuş muydu? Değerli yorumunuz için teşekkür eder, iyi okumalar dilerim.
Faik Yılmaz
İsimler, olay örgüsü derken kitaba hakim olma konusunda sıkıntı yasamak normaldir
Acaba mesleğiniz ne öğretmen misiniz
Faik Yılmaz
Kamuda çalışıyorum. Lakin öğretmen değilim