Gülseren Budayıcıoğlu (Kitap İncelemesi 5)
2024 49. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2024 23:45
(Spoiler içerir) Kitabın başlarında ben bu kitabı sinir hastası olmadan nası bitiricem acaba diye düşünürken kitap ilerledikçe merakım giderek arttı ve kitabı ağlayarak bitirdim. Sizi bilmem ama beni şu ana kadar çok az kitap ağlatabilmiştir. Kitap içerisinde çok güzel psikolojik tespitler var bununla birlikte bilimin tıbbın psikolojinin aciz kaldığı yerler de var ve bu kısımlar bilinçaltının oluşturduğu adalet mekanizması vs olarak açıklanmış, kader motifi vs denilmiş, sonra ordan konu bigbang’e evrim teorisine kaymış.. zorlamaya gerek yok dümdüz ilahi adalet işte. Hiçbirimiz sahipsiz değiliz Allah güzel bir şekilde bizi terbiye ederken koruyup gözetiyor da… Dünyaya dünya telaşına dalıp gitsek de hatırlasak da unutsak da gerçek bundan ibaret. Bir anne çocuğu için titrerken Allah’ın yarattığı cana ister insan ister hayvan ister bitki olsun fark etmez kılına dokunulduğunda ilahi adalet de bir güzel tozumuzu alıyor. İlahi gazaba uğruyoruz. O yüzden kırmadan dökmeden gitmek lazım bu hayattan. En çok da bunun güzel somut yaşanmış bir örneği olduğu için etkilendim kitaptan hepimize ders olsun, kitapta adı geçen geçmeyen bu yaşam öyküsünde yer alan ve şu anda öteki dünyaya intikal etmiş olan veya hala hayatına devam eden kişilerin de affına vesile olsun çünkü kırılmak kadar birilerini kırmak da çok ağır bir yüktür ve aslında insanın vicdanı hiç susmayacağı için ikincisi daha ağır bir yüktür tabi hala içinde insanlıktan eser kalmış olanlar için.. Kral Kaybederse
Kral KaybederseGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201521,9bin okunma