Zavallı Necdet adlı kitabımız Saffet Nezihi tarafından yazılmıştır. Saffet Nezihi,Zavallı Necdet kitabı hakkında “ilk evladım” tabirini kullanmıştır. Bunun sebebi hem ilk kitabı olması hemde çok sevmesidir.
Konusuna gelecek olursak,Necdet Feridun adlı baş karakterimiz hem çok yakışıklı hem eğitimli hem de o zamanların çapkın bir genci olarak biliniyor.Taa ki oturdukları evin karşısına yeni taşınan Meliha’yı görene kadar.Necdet,Meliha’ya kör kütük aşık olur ve aşkından yataklara düşer. Fakat Meliha Necdet’e hiç yüz vermemektedir. O sıralarda da Meliha’nın erkek kardeşi Necdet’in kız kardeşine taliptir. Necdet bu evliliğe karşı gelmez evet der. Asıl Necdet’i yıkan şey okul arkadaşı olan İbrahim Şinasi’nin Meliha’ya talip olup onunla evlenmesidir. Daha sonralarda Meliha’da Necdet’e aşık olur ve işler çığırından çıkar.
Ben her zamanki gibi kafamda bir senaryo kurmuştum ve tabiki gerçekleşmedi
Kitabı okurken kâh güldüm kâh üzüldüm. Ve beni etkisi altına alan bir kitap oldu kendileri. O yüzden Türk edebiyatında okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyor ve iyi ki bu kitaba şans vermişim diyorum.