1980 darbesinin arifesinde anarşi ve kaosun hüküm sürdüğü yıllar. Karşıt görüşteki grupların çatışmaları yüzünden üniversitede okumanın, hayatın giderek zorlaştığı zamanlar. Erzurum'da üniversite çatısı altında yolları kesişen, dostluğu ve düşmanlığı aynı anda tecrübe eden, bu vesileyle gerçek hayatı öğrenen bir grup genç
Ve tüm bunların ortasında rüzgârın estiği yöne savrulan, mazlum, yoksul, öfkeli ve sabırsız Zülküf... Daha rahat bir hayat sürmek için her yolu deneyen, sevdiği kıza kavuşmak uğruna devamlı taviz veren, kapıldığı hayallerin peşinden hiç usanmadan koşan, yaptığı yanlış seçimlerin bedelini her defasında çok ağır ödeyen, geleceğini heba eden Zülküf.
Nurullah Genç kendi yaşam öyküsünden esinlenerek yazdığı ödüllü ilk romanı Tutkular Keder Oldu ülkemizin oldukça zor günlerden geçtiği bir dönemde, genç yüreklerin hayallerini dahi çepeçevre kuşatan karamsarlık, hüzün ve öfkeye karşılık ümit, sabır ve zorluklarla mücadeleyi samimi bir dil ve bir kurguyla hatırlatıyor.
Çok fazla karakterin yer almadığı romanın merkezinde Zülküf var. Siyasi roman tarzında olan bu kitap sürükleyici hikayesinin yanı sıra düşündürücü bi o kadar da ders niteliğinde olabilecek bir eser.
Velhasıl kelâm azla yetinmeyi bilmeli, Allah'ın ipine sımsıkı sarılmalıyız....
Keyifli okumalar diliyorum....