Ters köşe üstüne ters köşe
2024 4. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2024 17:42
Kitap ana karakter olan adnanın bakış açısıyla ve düşünceleriyle ilerliyor. Başlarda düşünceleriyle birlikte geçmişi okuduğumuz için biraz sıkılmıştım ama kitap ilerledikçe aslında bunların kitabı daha iyi anlamamıza yardımcı olduğunu anladım. Kitaptaki kötü karakterin zekasına bile beni hayran bıraktı. Hele ki kitabın sonu en etkileyici olan ve yapbozun tamamlayıcı kısmıydı . Adnan, kitabın kötü karakteri olan doğanın üvey kardeşidir ve sıkıcı, alkolik bir yaşam sürmektedir hatta bu nedenle de eşinden boşanmıştır ve çalıştığı gazeteden atılmıştır. Tam bu sırada karşısına çıkıp -çok da sevmediği-üvey kardeşi doğan yardım istemiştir her ne kadar ona yardım etmek istemese de olaylar onu içine çekmeyi başarmıştır. Baştan sona kadar şüpheci yaklaşımı devam etmesi ve içinde yaşadığı çatışmalar da olayların derinliğini arttırır. Yeniden gazeteci gibi düşünmeye başlamış ve olayları araştırmış daha derine inmiştir. Başka bir gazetede -kardeşi hakkında- yaptığı haberler sayesinde işe girmiştir ve arkadaşlarıyla kardeşinin yaptığı şeyleri veya bununla bağlantılı olabilecek cinayetleri araştırmaya başlar. Kitabın sonunda ise bizi, evet böyleydi biliyordum dediğimiz anda aslında öyle olmadığını göstererek şaşırtmayı başarıyor. En sevdiğim kitaplar arasına girdi diyebilirim.
Duygu ve Düşünce
KuklaAhmet Ümit · Everest Yayınları · 20199,6bin okunma