2024 55. kitabı
Beni kalbimin en derinlerinden etkileyen bir çizgi romanla karşınızdayım bugün... Genç bir kızın hayatına ve hayatta karşılaştığı zorluklara dair bir çizgi roman okumak isterseniz kesinlikle tavsiye edeceğim ilk üç kitaptan biri Arafta olur. Sanırım bu özelliği otobiyografik bir eser olmasından kaynaklanıyor. Ana karakterimiz Deb'in başına gelenleri okuduğunuzda ergenlik yıllarınıza dönecek; hem arkadaşlarınızla hem de ailenizle yaşadığınız tartışmaları ve çevreniz tarafından kabul görme çabasını bir kez daha yaşayacaksınız. Çizimler, kullanılan renk tonları, puntolar ve diğer detaylar gerçekten çok iyiydi. Sayfa tasarımına da bayıldım. Bence 8.5/10'luk iyi bir çizgi romandı. Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Koreli Amerikalı bir genç kızın önce Amerikan kültürüne alışma çabasını, kurduğu arkadaşlıkları ve arkadaşları tarafından uğradığı zorbalıkları okuyoruz. Bu bölümlerde gerçekten kendi lise yıllarımı ve kalbimi kıran arkadaşlıklarımı anımsadım. Bunun dışında Deb'in mükemmelliyetçi annesiyle olan mücadelesini okumak beni çok etkiledi. Bozuk anne-kız ilişkisinin genç bir kızın hayatına olan etkisini oldukça net bir şekilde görebiliyoruz kitapta. Ayrıca oldukça samimi bir ekipten oluşan @yuzukitap ı ve yeni çıkaracağı kitapları yakın takibe aldığımı söylemek isterim. Bu türde çizgi romanlar okumayı seviyorsanız mutlaka bir şans verin derim. Yakında bu yayınevinden çıkan Dokuz yorumunu da sizlerle paylaşacağım İşte bu çizgi romandan sizler için seçtiğim birkaç alıntı: "Daha mı hassastım? Gerçeklikten daha mı kopuk hissediyordum? Ya da herkesten uzak. Göğsümde öyle bir ağırlık vardı ki nefes almakta zorlanıyordum. Bedenimi yiyip bitiren bir endişeye kapılmıştım." "Çok acı çektiğini biliyorum. Ama bilmeni isterim ki bazen seni kurtaracak şey özür dilemek değildir. Kendini affedebilmektir." "İnsanlar karşısında görünmez olmaktan daha kötü bir kader olabilir mi?" "Bize yardım etmesi gereken kişiler neden durumu daha da kotulestiriyor ki? Tüm yetkiler onların elindeyken ve bunu bize karşı kullandıkları açıkken, ne tür bir güç oyunu bu?"
AraftaDeb J.J. Lee · Yuzu Kitap · 2024396 okunma