2024 10. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2024 00:26
*SPOILER OLABİLİR* Gerçekliğe katlanamadığım bir dönemde beni başka bir gezegene ışınladı. Okudugum ilk sesli kitap olmasıyla da özel bir yeri olacak. Arabistan + Star Wars + Dinler Tarihi + Kuran-ı Kerim gibi bir kokteyl olmuş. Tam olarak Arrakis'in atmosferini hissedebiliyor ve neredeyse baharatı koklayabiliyorsunuz. Ataerkillik de tahrik ediciydi sadece. Hanedanlıklar, haremler, odalıklar, köleler, birden fazla karısı olan erkekler vs. Ayrıca unutulmaz alıntılar vardı günümüzde de geçerliliğini yitirmemiş, bu açıdan ileri görüşlü oldugunu söyleyebiliriz yazarın. Paul'un aşırı ideal biri olması bir yerden sonra can sıkıyor ama. Umarım Chani'yi Prenses Irulan'la aldatır. Gerçi nikahlı karısını nasıl aldatacaksa... Feyd Rautha bana daha gerçek biri gibi geliyordu ve bu yüzden onu daha çok seviyordum. Rockstar gibiydi. Muhtemelen Dune evreninde Feyd Rautha'ya aşık olan bir cariye olurdum. Bu etkide filmde karakteri Austin Butler'ın oynamasının da payı büyük. Muhteşem bir evren olmuş ama, Bene Gesserit'ler de çok etkileyiciydi.
DuneFrank Herbert · İthaki Yayınları · 202115,7bin okunma