#okudumbitti "İnsan boş durmaz,ya yapar ya yıkar."
"Siz siz olun,sanrılarınızla yarattığınız kanılarınıza doğrudur diye inanıp kimsenin hakkını yemeyin "
Merhaba kitap dostlarım,bugün size @librumkitap tarafından yayınlanan,hem girişimci hem de diş hekimi olan değerli hocam @dr.bunyamindal 'ın "İnsan Kalmak" kitabıyla geldim
Yaşam yolculuğumuz tek bir rolden oluşmaz,pek çok rolümüz olur bu yolculukta,yaptığımız meslek,ebeveyn olmamız ve daha niceleri.Her rol bizim için bir deneyim ve kazanımdır.Bu hayatta çaba gösterirsek her şey olur ama önemli olan İnsan kalabilmektir.Yaşanan hayat,bizi çevreleyen insanlar sınırı olumlu ya da olumsuz zorlayabilir.İnsan kalmak kalabilmek kolay değildir.
Gelelim kitaba kitap dört ana bölümden oluşuyor
*Çocukluk *Eğitim *Aktif İş Yaşamı *Dinginlik Dönemi
Kitabın bölümlerinde yazar anılarını da aralara serpiştirerek günümüzdeki etik değerlerimizi sorgulamamızı sağlıyor.Etik değerlerimizi neden ve niçin korumamız gerektiğinin altını çiziyor.Günümüzde yaşananlara baktığımız zaman insanoğlunun nasıl yozlaştığının,etik değerlerden nasıl uzaklaştığının daha iyi farkına varıyoruz.Değer yargılarımızı korur, karakterimizden ödün vermezsek yazarın bahsettiği hiçbir alanda insanlığı da kaybetmeyiz.
Bu kitabı okumama vesile olan sevgili @anne.okur ve Vuslat teki 'na sonsuz teşekkür ederim.