Yeşili Sevmek
2024 29. kitabı
Merhaba sevgili okurlar baştan uyarı geçeyim kitap hakkında bazı bahsi geçecek yerler azıcık spoiler olabilir. Bazı detayları öğrensem sıkıntı olmaz diyorsanız okuyabilirsiniz. Bu kitabı kitapçıda ilk gördüğümde kurgusuna dair daha farklı fikirlerim vardı. Hikaye Gül ve Nart adında iki gencin etrafında dönüyor. Gül karakterimizin herkesten saklamaya çalıştığı ve bir noktada kapana kısıldığı bir sırrı var. Arkadaşlarından, ailesinden sakladığı bir sır. Nart, Gül'ün sakladığı sırrını öğreniyor ve ona yardım etmek istiyor. Ancak Gül'ün yaşadığı psikolojik şiddet vb. şeylerin arkadaşları tarafından farkedilmemesi beni biraz rahatsız etti. Gül'ün arkadaşlarıyla veya grubunun birbirine olan bağları bana pek derin gelmedi. Kitabın içinde bir akış var, olaylar süregeliyor, sahneler atlıyor ancak karakterlerimiz arasında içten bir bağ göremiyoruz. Nart karakterini başta sevsem de kitabın sonlarına doğru gereksiz yükselişleri bence gereksizdi ve aynı şekilde kitabın akışının devam etmesi için hiçbir şey olmamış gibi iki sayfa sonra aynı olaylar devam etmesi de öyle. Gül yani Nart'ın deyimiyle Yeşil'in de altı doldurulmayan düşünceleri ve davranışları olduğunu düşünüyorum. Karakterimiz o kadar tutarsızlık yapıyor ki onun duygu durumuna yetişmeye çalışırken zorlandım ve yoruldum. Bütün sırrın ortaya çıkması için Gül'ün attığı mesajlar bence kurguya göre yetersiz nedenlerdi. Karakterler çok çabuk ikna oldular ve sır çözüldü bir anda. Nart'ın çocukluğunda yaşadığı olayların sonra birkaç sayfada anlatılması da hikayeye pek bir derinlik veremedi. Kitabın ortalarında bununla ilgili daha fazla ima veya olay görseydik Nart'ı daha iyi anlayabilirdik gibi hissediyorum. Düşüncelerimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu kitabı yazın okudum, aslında kurgusunun geliştirilmesi ve mantık hatalarının da düzeltilmesiyle iyi bir gençlik romanı olabilir. Yine karar size kalmış tabiki ;) Görüşürüzzz !!!
Yeşili SevmekLeman Veli · Ephesus Yayınları · 2023330 okunma