Yetişkinler
2024 24. kitabı
YETİŞKİNLER MARİE AUBERT Herkese merhabalar benim sevgili dostlarım. Bugün sizlerle paylaşacağım bu eser her yönüyle ele alınmış, sosyolojik ve psikolojik açıdan iyi değerlendirilmiş bir kitap. Yazarın kalemi hem akıcı hem de sürükleyici. Bir sonraki sayfada beni nelerin beklediğini oldukça merak ettim. Size biraz eserin ana karakteri Ida dan bahsetmek istiyorum. Hani böyle filmlerde de olur ya başarılı iş kadını ama özel hayatı ile alakalı sıkıntı yaşayan. İşte tam olarak Ida da böyle biriydi. İyi bir mimar ve 40lı yaşlarında, ancak anne olmak için zamanın kendisine acımadığının farkında. Bu sebeple ne olursa olsun kenarda köşede dursun diye yumurtalıkların dondurma kararı alır.Fakat bekar olduğundan dolayı, bu isteği oldukça zordur. Onu da mutsuz eden budur. Gel gelelim annesinin doğum günü olacak ve kız kardeşi Marte de orada olacaktır. İşte bilirsiniz tipik aile ilişkileri. İki kız kardeşin birbirine kendini kanıtlama çabası. Doğum gününün aile çerçevesindeki ortamı yumuşatacağı düşünülse de bir takım gerginlikler aşikar olacaktır. Çünkü Ida annelik isteğini kız kardeşi burnundan getirip gözüne sokarcasına hamile olduğunu açıklayarak, Idayı üzme planında başarılı oluyor. Ay bide ailenin en masumu gibi görünmeye çalışması hep spot ışıklarını üstüne çekme derdine düşmesi yok mu? Biraz gıcık oldum. Ama Ida nında atağa geçmesi bana göre doğru değildi. Kendini küçük düşürdü. Kutla annenin doğum gününü bas git işte. Yok illa konu konuyu çekecek ya. Ne kadar kardeş ye olsalar işte,biri içten içe kıskanınca ortalık böyle yangın yerine dönüyor. Marte nin sevgiliside maşallahı var. Al sevgilini karşına, yapma siz kardeşsiniz ona ilgi şefkat göster, o da ana olmak istiyor gel el birliği ile şu kadıncağınızı biriyle baş göz edelim. Ama yok nerdeee Aslında tüm ailenin elle tutulacak bir yanı yokken hepsinin dert sahibi olması gerçekten psikolojiye nokta atışı girmiş dedirtiyor. Ah Ida bir bilseydin bacım anneliğin ne kadar zor olduğunu gerçekten bu kadar istermiydin? Arkadaşlarım kısacası ödüllü bir film izledim desem yalan olmaz. Okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum Sevgilerimle @yanpasajyayinevi bibliyofil okuur @mariefruktaubert
YetişkinlerMarie Aubert · Yan Pasaj · 2024287 okunma