Bir Efsane ne Diyebiliriz ki
2024 25. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 00:51
Robert Ludlum'a ayrı bir sempati beslediğim gerçeği ve kitap koleksiyoneri olarak Ludlum kitaplarını toplamayı seviyorum. Gerçekten hem eski suç yazarlarından ve kitapları da çok anlamlı. biri mafyayı anlatırken diğeri yozlazmış polislere değinir veya bu kitap gibi bir projenin fiyaskoyusundan bahseder. işte böyle bir adamın yazmaya başladığı daha sonrasında da arkadaşının seriyi kapatmaya gönlünün el vermemesiyle ortaya çıkan büyük bir seri Jason Bourne. Bazıları Asya'nın James Bond'u dese de bence sinema flimleri ve kitaplar arasında ki dünya çok farklı. En azından bu seri için ilk kitap öyleydi. Kitabın detaylarına bakacak olursak sadece sıkıcı olan kısmın çok fazla sohbetin geçmesi diyeceğim çünkü aksiyonu yüksek bir kitapta ben suçluların sohbetini veya polsilerin mekanlarındaki yapılan detaylı analizleri okurken sıkıldım daha çok dövüş çatışma vs. beklemedim desem yalan söylerim onun dışında ayrıntılar dehşet derecede detaylı düşünülmüş. Örneği bir arkadaş daha vermiş ama bende vereceğim kavga sırasında zarar veririm düşüncesiyle elindeki silahı atması veya yaşlı birine bakmadan ateş etmek yada kılık değiştirmedeki o aksanlı konuşmaları vs. çok bambaşka şekilde geçiyordu okuyucuya. Seriye kesinlikle devam edeceğim ama tabi ki 2025 yılı okumalarına kaldı. çünkü hayat biraz hızlandı ve bu seriyi toplamak için ciddi bir maliyet özelliklede zaman harcadığımdan daha yavaş ve sindirerek okumak istiyorum. polisiye veya böyle suç kitaplarına yeni başlayan biri için sıkıcı olacağı kesin ama deneyim sahibi bir okur için muazzam derin bir kurgu ve karakter yapısına sahip okunmasını tavsiye ederim
Geçmişi Olmayan AdamRobert Ludlum · Altın Kitaplar · 2002214 okunma