2024 11. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2024 12:02
SATRANÇ Bu hikayede iki karakterimiz ön plana çıkmaktadır. Birinci karakterimiz Czentovic. Czentovic satrançta dünya şampiyonu bir adam. Babası öldükten sonra köyün papazı yanında büyümüş fakat Czentovicin beyni son derece yavaş çalıştığından ve zihinsel bir yetersizliğe sahip olduğundan dünya şampiyonu olmaya pek uzak görünürmüş. Ne de olsa dünya şampiyonu olan birinin zihinsel yeterliliği tam olmalıydı. Diğer karakterimiz ise Dr.B. hikayenin ilerleyen kısmında ortaya çıkıyor Dr. B. zamanında bir tutsaklık geçirmiş ve gardiyanın cebinden çaldığı ne olduğunu bile bilmediği bir kitap sayesinde (bu kitap bir satranç kitabıydı) tutsaklık günlerini daha geçinilir hale getirmiş Czentovic kadar olmasa da satrançta pek iyi bir noktaya gelmiş bir karakter. Tutsaklık bitince tesadüfen dünya şampiyonu olan Czentovic ile rakip olarak bir satranç turnuvasına katılır. Eee bundan sonrası siz de. Kitap akıcıydı betimsel olarak zihnimde canlandı. Stefan Zweig'in okuduğum ilk kitabıydı. Okurken olayların bağlantısının kopmaması adına sessiz sakin bir ortamda okumanızı tavsiye ederim. Şimdiden iyi okumalar
SatrançStefan Zweig · Yapı Kredi Yayınları · 2024279,2bin okunma