·232 syf.····Okunma: 10 Kasım 2024 15:05 Kitabı övmeden önce negatif özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Kitaptaki sayfaların kenarlarında yazan ve büyük ihtimalle yazarın vurgulamak istediği şeyler okurken çok fazla bölünmeme sebep oldu. Hatta ilk başta sayfada yazan şeylerin aynısı yazıldığı için şaşırdım. Keşke böyle yapmak yerine vurgulanmak istenen yerler koyu siyahla yazılsaydı.
Bazı şeyleri ise yüzeysel geçildiği için tam anlayamadım. Çok çarpıcı bir cümle var mesela ama tam olarak hangi yönden düşünmem gerektiğini anlamadan başka bir konuya geçilen yerler vardı.
Şimdi biraz da olumlu şeylerden bahsedelim. Öncelikle sade ve akıcılığı çok hoşuma gitti. Ayrıca bu zamana kadar çok anlayamadığım medeniyet tasavvuru ilk defa kafamda oturdu. Bunun için mutluyum. Tam böyle özet kitabı gibiydi. Birçok konudan kısa kısa bahsediyordu. Kısa kısa bahsetse bile birbiriyle ilintili bu kadar çok konudan bahsedilebilmesi gayet güzel. Hepsi de birbirini tamamlıyordu bu arada. Son olarak da iki medeniyetin ortasında bir yerlerde kaybolmuş olmamızın beni gerçekten sarsacak derecede üzdüğünü söylemek istiyorum. İnşallah daha güzel günlere diyerek bitiriyim o zaman ben. Selametle!