Ben kitaplarda sıradan gözüken çok içimizden olan ama derinlerde çok farklı hikayeleri olduğunu bildiğimiz insanları okumaktan çok keyif alıyorum ve Kabuk bunlardan bir tanesiydi. Bir ailedeki kadınları ,yaklaşık 3 kuşağı anlatıyor diyebilirim. Anneanne de var anne de teyze de kız da , hepsi hikayede söz hakkına sahip neler yaşadıklarını neler hissettiklerini kendilerini anlatıyorlar. Karakterlerin ailedeki konumunu anlamak benim için çok zordu kim kimin teyzesi kim kimin annesi derken karakterleri kafamda bir soyağacına oturtmam kitabın yarısından sonra oldu. Bu nedenle ilk sayfalar okuma olarak keyifli olsada konuyu kafada toparlayamayınca sıkıcı olabiliyordu . Neyse ki kitap ilk yarıdan sonra toparladı ve sürükleyiciliği arttı ne olacak diye okurken kitabı bitirdiğimi farkettim. Üzüldüğüm, güldüğüm, en çok da şaşırdığım yerler oldu. Yazarım kalemini genel olarak beğendim bana hitap ettiğini düşünüyorum daha çok kitabını okumak isterim . Kabuk yazarı tanımak için nasıl bir kitap bilemem ama benim için etkileyici , keyifli bir okuma sunan, içime dokunan , aile ilişkilerini, kadının ailedeki rolünü çok güzel yansıtan bir kitap oldu . Okuyacak olanlara keyifli okumalar :))