2024 101. kitabı
Harika başlayıp ve büyük hayal krıklığı ile biten hiç bir karakterini sevemediğim kış nişanlılarını zar zor bitirdim. Sadece dünya inşasına puan vereceğim. Büyük bir kırılma olmuş ve dünya bir çok göksel adaya bölünmüş bu kısımları gerçekten heyecanlandırdı. Ve bu farklı adalarda yaşayan insanların da bazı farklı yetenekleri var. İlk sayfalarda Ophelia'yı tanıyoruz ana kadın karakterimiz kendisi, uzun dağınık ve taranmamış saçları olan, konuşan hareketli atkısı, minyon yapısı, biraz sakarlıkları ile aslında seveceğimize dair göz kırpıyor, miyop gözlükleri ile şirin ve O'nun yeteneği aynalardan geçebiliyor bu sayede çok aşırı uzak değilse yolculuk yapabiliyor ve eldivenleri ile nesenelere dokunduğunda nesnelerin geçmişini okuyabiliyor. Aynı zamanda yaşadığı Anima şehrinde bir müzeci. Çok kısa zamanda anlıyoruz ki bir evlilik yapacak tanımadığı biri ile. Ailelerin kararı ile. Erkek ana karakterimiz Thorn fazla bekletmeden geliyor şehre çok iri ve sert görünümlü. Kendi göksel şehrinde defterdarmış ama hiç sevilmeyen biri bunun bir çok nedeni var. Bunları anlatıyor biraz yazar. Ve kendisi Ejder Klanına ait. Bu klanın ana özellikleri fazla verilmemiş ama Anlıyoruz ki Thorn'un da özel yeteneği hafızası. Ve bu iki insanı birleştirmek için ikisinin de özel yeteneğine dair kulanım amaçları var. Ama bu evliliğin olmamması isteyenlerde var. Ve ana karakterimiz kızımızı Ophelia'yı korumak için saraya başka bir Ophelai kılığında kız bırakıp Gerçek Ophelia'yı da kılık değiştirip Ay Işığı sarayına hizmetçi rolünde getiriyorlar. Ophelia bir gram gelişme göstermedi Thorn da o sert ve itici görünümünü korudu kitap boyunca. İletişimleri hiç gerçekçi ve bağ kuracağım türde değildi. Serinin devam kitabını almasaydım diye düşünüyprum. Ve aralık da kitaplarımı rastgele sececeğim kitaplığımdan bu serinin 2. kitabı gelirse cidden okumak da zorlanacağım. Umarım beni şaşırtır belki 2. kitap harikadır diyeceğim ama umudum pek yok.
Kış NişanlılarıChristelle Dabos · İthaki Yayınları · 2024184 okunma