Mustafa Kemal Atatürk’e Bir Bakış
2024 17. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2024 15:13
İlber Oltaylı’nın kaleme aldığı aldığı bu eser, arkadaşım Remziye’nin hediyesiydi. Öncelikle kendisine teşekkür ederim. Yazar bize Atatürk’ü çok geniş bir çerçeve içerisinde, içinde bulunduğu dönem ve olayları da bu çerçeve içine alarak kapsamlı bir şekilde anlatmış. Anlatılan çoğu şey az biraz tarih bilgisi olan herkesin bildiği konular diyebiliriz. Ama burada farklı olan İLBER OLTAYLI’nın olayların gelişimine dair kendi yorumları, düşünceleri ve araştırmalarının kitaba eklemiş olması. Derli toplu, ATAMIZIN aslında cumhuriyet’i kurarken bir yandan da, ülkenin her bir karışında verdiği mücadeleyi bize güzel anlatmış. Bir yandan savaştan çıkan bir ülke, diğer yandan ise büyük çabalarla kurulmaya ve yapılan reformlar. Sağlık, kültürel, eğitim, insan hakları, hukuk ve aklına gelen her türlü alanda kısa kısa bilgiler ve anektodlar mevcut. Özellikle bu açıdan çok beğendim ve lise çocukları için de bu anlamda uygun bir kaynak olabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki sene için ATATÜRK’e dair tarihçilerin en iyi kaynak olarak yorumladığı Şevket Süreyya Aydemir tarafından kaleme alınan TEK ADAM üçlemesini okuduktan sonra, gerekli karşılaştırmaları yapıp, bu incelemeyi güncellemeyi düşünüyorum. İlber İlber Ortaylı gazi Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürkİlber Ortaylı · Kronik Kitap · 201813,6bin okunma