···Okunma: 01 Aralık 2024 20:42 Kitap, 1900'lerin başında bir transatlantik gemide doğup büyüyen ve hayatı boyunca gemiden hiç inmeyen bir piyanist olan Bindokuzyüz'ün yaşamını anlatır. Bu piyanistin yetenekleri ve gemideki yaşamı, Baricco'nun özgün anlatım tarzıyla birleştiğinde, okuyuculara büyüleyici bir deneyim sunar.
Bindokuzyüz'ün yaşamı boyunca gemiden inmeyişi ve orada yaşadığı tüm olaylar, gerçekten sıra dışı ve ilgi çekicidir. Bu durum, karakterin kendine özgü yaşam felsefesini ve dünyaya bakışını derinlemesine anlamamıza olanak tanır. Baricco, karakterleri derinlemesine işleyerek onların duygusal ve psikolojik dünyalarını başarılı bir şekilde yansıtır. Bindokuzyüz'ün içsel çatışmaları ve hayatına dair yaptığı seçimler, hikayenin dramatik yapısını güçlendirir.
Baricco'nun akıcı ve etkileyici anlatımı, kitabı elden bırakmayı zorlaştırır. Yazarın dili, hem sade hem de derin bir duygusal yoğunluğa sahiptir. Kitapta, müziğin ve sanatın hayatımızdaki rolüne dair derin düşünceler ve duygular yer alır. Bindokuzyüz'ün piyano yetenekleri ve müziğe olan tutkusu, hikayeye ayrı bir zenginlik katar.