Eser ismini kurgusu ile derinden işlenen karakterlerin özelliklerini ve analizlerini bize yansıtan olay döngüsü basit ama bir o kadar bizden olan bir kurgu ile tanıştıracağım sizi.
Nisan öksüz ve yetim olarak kalmış 10 yaşında bir kız çocuğu iken onu sürekli sahiplenip ona hayatta verilmesi gereken herşeyi yapmaya çalışan Nazik Annesi ile bizlere yaşadığımız kayıplara rağmen hayatın tutunacak ve başarılı olunacak bir yanının olduğunu , mutluluğu kalbimiz buruk olsak dahil yaşayabileceğimizi kurgusal olarak bize hem konuşmaları hemde yaşantıları ile aktarmış.
Artık Nisan yatılı okullarda daha sonrada üniversitesite eğitimini bitirip hayalindeki mesleğine başarılı bir şekilde kavuşmuştur. Nazik annesi onu biraz torpil birazda uğraştığı çabaları sayesinde Nisan'ı Antalya'nın Manavgat ilçesinde herkesin birbirini tanıyıp ve saygı gördüğü bir köye atanmasını sağlar . Neden kendi kanından olmayan bu kıza bu kadar vefalı bu kadar yardımcı olur işte bu kısım sizi #derinkuyu sayfalarında beklemektedir.
Nazik annenin bir kızı ve oğlu Kerim vardır . Artık Nisan'ı da yanına getirdikten sonra onları verilmiş bir söz üzerine baş göz etmeye çalışmaları başlar . Lakin bu hiç bu kadar kolay olmayacaktır . Çünkü Nisan bir o kadar mufazakar , içine kapanıkken Kerim tam tersi modern görüşlü, azimli , çapkın ve kendini birazda üstün görme yeteneğine sahiptir. Nazik annenin çabaları bu ikiliyi birleştirmeye yetecek mi yoksa ikili arasında uçurumlar bir o kadar daha mı büyüyecek ?
Tabi kurgu bu ikili üzerine yoğunlaşmışken Bilge , Yiğit , Mustafa Dede ve daha nice köy sakinlerinin yer yer derin üzüntülerini, sevinçlerini, yaşamlarını da okumuş oluyoruz.
Yazım dili sade , anlatımı , karakter analizlerini çok başarılı buldum eserde . Kerim'in iç senini okurken onun yaşadığı uçuk duyguları , Nisan ile kalbimin titrediğini hissettim. Nazik annenin başarılı duruşu , Mustafa Dede'nin yufka yüreğini benimsedim.
Size tesadüflerin olmadığını kaderin size çizdiği yolda size neler getireceğini, derin kuyunuzu keşfedeceğiniz bu eseri keyifle okuyacağınıza eminim .